Optur for El Camino’en

Optur for El Camino’en

6. december 2016

hagertypriceguide2016Vi nærmer os den tid af året hvor man ser tilbage på det forgangne år, og konkluderer hvad der har været godt og skidt. Det er derfor også den tid på året hvor det amerikanske forsikringsselskab Hagerty udgiver deres oversigter over prisudviklingen på klassiske biler.

I forsikrings øjemed har Hagerty fokus på priserne på deres kunder køretøjer, og disse priser udgiver de løbende via deres hjemmeside. De har nu offentliggjort en liste over de køretøjer der har set den største stigning i prisniveauet i 2016, således bliver listen også et godt værktøj for dem der handler med de klassiske køretøjer.

Hagertys Price Guide sporer en trend

Hagertys Price Guide 2016 er naturligvis baseret på deres amerikanske kunder, så derfor kan den ikke nødvendigvis oversættes direkte til danske forhold, men der kan dog godt spores en vis trend i udviklingen der vil passe nogenlunde på vores forhold. Sammenligner men top 25 listen der netop er udgivet med den liste over bundskraberne der kom for nogle måneder siden, så viser det samlede at for billige hverdags-amerikanere fra 70’erne og 80’erne er kurven næsten lodret stigende, medens de typiske engelske sportsvogne fra 50’erne og 60’erne knapt nok holder sig over inflationen.

Fra Lincoln til Chevrolet på top 25

Toppen af listen udgør 1978-87 Chevrolet El Camino og 1978-87 Buick Regal, men også så forskelligartede køretøjer som Ferrari 355 og Lincolns Continental fra 70’erne har stormet ind på listen. På sin vis bemærkelsesværdigt, så er den evigt populære Folkevogn stadig i støt stigning prismæssigt. Se hele top 25 her. 

Porsche og Ferrari i en jævn kurve

Bunden af bunden på den nedadgående priskurve, udgøres af traditionelle engelske roadsters, som Austin Healey 3000, Jaguar XK 120, MG TD. Alle dem som udgør størstedelen af deltagerskaren på danske veteranbilsarrangementer. Der er dog også flere amerikanske biler på bundlisten, hvor af mange af dem er dem fra 50’erne. Listen indeholder dog også et par italienske exotikere, som Ferrari 330 og DeTomaso Mangusta, faktisk også den næsten uovervindelige Porsche 911. Spørgsmålet er om mon ikke den himmelflugt vi har set i priserne på netop disse er ved at udjævne sig, og det er derfor at disse er endt på bundskraberlisten her? 

Uanset hvor din klassiker ligger på listerne, så pas godt på din investering.

SENESTE NYHEDER

Når man køber projekter er det vigtigt at sikre sig de er komplete, og at dele der bruges er de originale, ellers koster det kassen i afgifter
Når standen påvirker prisen, påvirkes afgiften
Mange ting kan have indflydelse på prisen når man køber i udlandet, men når først bilen eller motorcyklen er her ...
Læs Mere
Udskydelse af Årsmøde 2020
Udskydelse af Årsmøde 2020
Det skal herved meddeles, at bestyrelsen i enighed har valgt at udskyde vores årsmøde, som skulle have været afholdt den ...
Læs Mere
Mangler du i statistikken?
Mangler du i statistikken?
I de her dage er der præcis en måned til afslutningen af FIVA’s undersøgelse omkring brugen og ejerskabet af historiske ...
Læs Mere
Australsk ordning vil tilskynde ejerskab af historiske biler
Australsk ordning vil tilskynde ejerskab af historiske biler
Transportminister Rita Saffioti i den australske stat Western Australia, har meddelt at man fra 2021 vil indføre nye regler for ...
Læs Mere
Om at svare på det man ikke bliver spurgt om
Om at svare på det man ikke bliver spurgt om
I et høringsoplæg fra Skatteministeriet, vælger Motorhistorisk Samråd ikke at svare på det der bliver spurgt om. Vi giver istedet ...
Læs Mere