Prikken over I-et

Prikken over I-et

23. marts 2017

(Af Michael Deichmann)

At restaurere et klassisk køretøj, hvad enten det er en Ford T fra 1920’er, en Alfa-Romeo fra 1950’erne eller en VW fra 1970’erne, koster ofte titusinder af kroner og mange mange timer i garagen. Store bestræbelser gøres af mange, for at bringe køretøjet tilbage til den tilstand det havde, da det som fabriksnyt forlod forhandlerens udstilling og tog hul på et langt liv på landevejene.

Eet punkt er der dog stadig en del der undlader, for at formidle det fuldstændige billede af dette nye køretøj og det er nummerpladerne. Efter 20 års kamp lykkedes det i 1996 at opnå en ordning, så man kan få tidstypiske historiske nummerplader på klassikeren, men der ses stadig mange køretøjer til for eksempel træf med moderne EU plader. Der er sikkert mange gode undskyldninger for at man ikke lige får det gjort, prisen bør ikke være en af dem. Et perfekt restaureret køretøj står som nævnt i mange tusind kroner, så der burde 1300 kr. jo ikke være det der afholder en fra at gå hele vejen. Og når nu man har gjort sig så store anstrengelser for at få alt perfekt, så burde 250 kr *) for en erklæring vedrørende historiske nummerplader heller ikke være et økonomisk problem.

Mange mener måske at det vel ikke kan være så vanskeligt at finde et nummer til et ældre køretøj, men det er tydeligvis mere indviklet end de fleste faktisk forestiller sig. Selv om der er fine hjemmesider på nettet der beskriver ordningen gennem tiderne, er der rigtig mange finurligheder og det er i virkeligheden mere speget end de fleste tror. Man kan i dag bestille nummerpladerne direkte på SKAT.dk og det vil så være en tilfældig kontormedarbejder hos SKAT der vælger nummer til ens køretøj. Er man imidlertid indstillet på så historisk korrekt nummerplade til køretøjet, kan man bestille en erklæring vedrørende Historiske nummerplader fra Motorhistorisk Samråd på deres hjemmeside. Samrådets nummerpladeekspert, der bl.a. har webmaster fra siden www.nrpl.dk som støtte, har grundig viden om hvordan nummerpladerne forvaltedes igennem de 6 nummerpladetyper der fandtes fra 1903 til 1976. Desuden har Samrådet medvirket til forvaltningen af ordningen siden 1996 og har registreret alle de plader de har medvirket til. Samrådet har således et unikt materiale med fixpunkter hvor man ved at det og det nummer er udleveret på det og det tidspunkt til det og det køretøj. Dette materiale har kun Motorhistorisk Samråd så derfor er vi meget bedre rustet til at finde historisk plausible numre til de klassiske køretøjer.

Få en erklæring på messen i Fredericia!

Motorhistorisk Samråd er til stede på Fredericiamessen og har man køretøjets papirer med kan man få udstedt en erklæring på messen. Er de rette betingelser opfyldt (køretøjet indregistreret eller kendt (synet) i det digitale motorregister, hjælper vi også med at bestille nummerpladen hos SKAT. I så fald skal du ud over registreringsattest medbringe Nem-ID og Dankort. Find os på oversigten over messen.

*) Hvis man ikke er medlem af en af de over 100 veterankøretøjsklubber samrådet består af koster erklæringen 500 kr.

Denne gang er vi gæster hos Dansk Veteranbilklub, der som altid befinder sig i Hal D lige ved gennemgangen til Hal A (stand 900).

SENESTE NYHEDER

Når man køber projekter er det vigtigt at sikre sig de er komplete, og at dele der bruges er de originale, ellers koster det kassen i afgifter
Når standen påvirker prisen, påvirkes afgiften
Mange ting kan have indflydelse på prisen når man køber i udlandet, men når først bilen eller motorcyklen er her ...
Læs Mere
Udskydelse af Årsmøde 2020
Udskydelse af Årsmøde 2020
Det skal herved meddeles, at bestyrelsen i enighed har valgt at udskyde vores årsmøde, som skulle have været afholdt den ...
Læs Mere
Mangler du i statistikken?
Mangler du i statistikken?
I de her dage er der præcis en måned til afslutningen af FIVA’s undersøgelse omkring brugen og ejerskabet af historiske ...
Læs Mere
Australsk ordning vil tilskynde ejerskab af historiske biler
Australsk ordning vil tilskynde ejerskab af historiske biler
Transportminister Rita Saffioti i den australske stat Western Australia, har meddelt at man fra 2021 vil indføre nye regler for ...
Læs Mere
Om at svare på det man ikke bliver spurgt om
Om at svare på det man ikke bliver spurgt om
I et høringsoplæg fra Skatteministeriet, vælger Motorhistorisk Samråd ikke at svare på det der bliver spurgt om. Vi giver istedet ...
Læs Mere