Mangler du i statistikken?

Mangler du i statistikken?

30. september 2020

 

I de her dage er der præcis en måned til afslutningen af FIVA’s undersøgelse omkring brugen og ejerskabet af historiske køretøjer. Har du ikke været omkring undersøgelsen endnu, så kan det altså stadig nås.

Har du deltaget i undersøgelsen, ellers kan du godt nå det endnu.

I Danmark er vi ret godt med i antal besvarelser, vores lands størrelse taget i betragtning. I forhold til de andre lande så indtager vi en flot position på top-10. Der er dog plads til mange flere besvarelser, også hvis vi bare skal op det antal besvarelser der var fra Danmark sidste gang i 2014. Lige nu er det Frankrig, Belgien og Tyskland der, både numerisk og forhold til landets størrelse, har afgivet flest svar, men vi er lige bag efter i rækken.

Vi kan se af besvarelserne der er kommet ind fra Danmark, at det primært er personbilsfolket der har svaret, MC enthusiasterne har vist haft travlt med så meget andet, så de må afsted til en computer nu. Jeres svar er i den grad ventede. Overraskende nok, i betragtning af hvor mange der er, så ser det også ud til at ejere af traktorer og alle knallertdrengene (og -pigerne) også i overvejende grad mangler i statistikkerne. Så skub gerne til dem hvis du kender sådan nogle typer.

Vi kan desuden trække mange interessante og sjove oplysninger ud de nuværende oplysninger. Blandt andet kan vi se at dem der kører Ford, hvad enten det er europæiske eller amerikanske, har været meget opsat på at hjælpe til. Kæmpe skulderklap herfra. Fiat, VW og Mercedes ligger også pænt til i statistikken. Chevrolet-ejerne hjælper også godt til med at sikre at også amerikanerejerne er repræsenteret i statistikkerne. Vi skal jo have mange varierede oplysninger, når vi skal have en snak med politikere og myndigheder. Blandt ejere af motorcykler, der kan man se det primært er ejere af Honda’er, der har deltaget, faktisk lige så mange som de to efterfølgende, Suzuki og Harley Davidson, til sammen.

For fortsat at gøre deres arbejde, der har FIVA og Motorhistorisk Samråd, behov for pålidelige data, om betydningen af, og størrelsen på, bevægelsen omkring de historiske køretøjer i dag. Det kan du hjælpe med. Deltag i undersøgelsen der kun tager omkring 10-15 minutter at gennemføre, afhængig af hvilke svar du afgiver, og vi er godt på vej. Dine svar på denne undersøgelse, vil forme fremtiden for de historiske køretøjer verden over de næste 5 år.

FIVA undersøgelsen løber frem til 30 oktober i 70 lande verden over, og er udformet på 15 sprog, herunder dansk. Du deltager ved at følge dette link: https://motorhistorisk.dk/fiva-undersogelsen-2020/

SENESTE NYHEDER

Når man køber projekter er det vigtigt at sikre sig de er komplete, og at dele der bruges er de originale, ellers koster det kassen i afgifter
Når standen påvirker prisen, påvirkes afgiften
Mange ting kan have indflydelse på prisen når man køber i udlandet, men når først bilen eller motorcyklen er her ...
Læs Mere
Udskydelse af Årsmøde 2020
Udskydelse af Årsmøde 2020
Det skal herved meddeles, at bestyrelsen i enighed har valgt at udskyde vores årsmøde, som skulle have været afholdt den ...
Læs Mere
Australsk ordning vil tilskynde ejerskab af historiske biler
Australsk ordning vil tilskynde ejerskab af historiske biler
Transportminister Rita Saffioti i den australske stat Western Australia, har meddelt at man fra 2021 vil indføre nye regler for ...
Læs Mere
Om at svare på det man ikke bliver spurgt om
Om at svare på det man ikke bliver spurgt om
I et høringsoplæg fra Skatteministeriet, vælger Motorhistorisk Samråd ikke at svare på det der bliver spurgt om. Vi giver istedet ...
Læs Mere
Ny undersøgelse om historiske køretøjer
Ny undersøgelse om historiske køretøjer
FIVA (Federation International Vehicules Anciens) er i gang med en verdensomspændende undersøgelse, der skal give detaljerede og håndfaste beviser, der ...
Læs Mere