Høringssvar angående ”Bekendtgørelse om værdifastsættelse af motorkøretøjer m.v.”

Følgende er Motorhistorisk Samråd (MhS) høringssvar til til ”Bekendtgørelse om værdifastsættelse af motorkøretøjer m.v.” med svarfrist d. 22/10-2012.

Motorhistorisk Samråd mener, at aldersgrænsen for veterankøretøjer bør ændres fra en løbende grænse på 35 år, til en løbende grænse på 30 år. En fastsættelse af en løbende grænse på 30 år for veterankøretøjer vurderes at medføre et begrænset indtægtstab som følge af reduceret vægtafgift. Miljømæssigt forventes en ændret aldersgrænse ikke at have effekt.

Læs mere

 

Indkaldelse til Årsmøde i MhS 2012

Vi har igen den glæde, at indkalde til Årsmøde i Motorhistorisk Samråd og invitationer er udsendt direkte til klubbernes kontaktpersoner. Har du som klubrepræsentant ikke modtaget indkaldelsen pr. e-mail, bedes du kontakte sekretariatet direkte med din tilmelding på mhs@motorhistorisk.dk Sidste frist for tilmelding er 12. november 2012.

Årsmødet afholdes lørdag den 24. november 2012 kl. 10.00 (morgenkaffe fra kl.9.00) på

Vissenbjerg Storkro
Søndersøvej 30
5492 Vissenbjerg

Alle tilsluttede klubber har mulighed for at deltage ved Årsmødet med op til to personer.

Venlig hilsen
Bestyrelsen

 

Vanskeligt at finde gamle registreringsnumre og ejere

For nogle få år siden sendte Rigsarkivet en skrivelse ud til alle politikredse samt til landsarkiverne om at kassere alle motorregistreringsarkiver som ikke længere havde administrativ betydning. Konsekvensen er at det nu er blevet meget vanskeligt at finde den tidligere ejer af et gammelt motorkøretøj. Det er selvsagt ærgrerligt for de mange som gerne vil kende deres køretøjs historie. Landsarkiverne har pareret ordre, men det kan ikke afvises at enkelte politikredse ikke har anvendt tid på at finde arkiverne frem og kassere dem. Så man kan være heldig at der her og der i en politikreds stadig ligger et gammelt registreringarkiv.

Læs mere

SENESTE NYHEDSBREVE
Vejen til en vejledning
Vejen til en vejledning
Vejen til en vejledning De fleste med historiske køretøjer vil nok huske datoen den 9. februar 2021. Den dag vedtog ...
Læs Mere
Blandet nyt fra motorhistorien
Blandet nyt fra motorhistorien
Det gratis nyhedsbrev fra Motorhistorisk Samråd – Oktober 2022 MhS på museum- eller museer i MhS? Gennem flere år har ...
Læs Mere
Genbestilling af historiske nummerplader
Genbestilling af historiske nummerplader
Man skal altså ikke fortvivle hvis man af den ene eller den anden grund bliver nødt til at afmelde sine ...
Læs Mere