Lokale motorkontorer lukker

Folketinget har vedtaget at lukke 26 lokale motorkontorer den 1. februar 2013. Det betyder blandt andet, at køretøjsejere fremover skal til Høje Tåstrup, Aalborg, Århus eller Odense for at få udleveret specielle nummerplader – heriblandt ønskenummerplader og historiske nummerplader til veterankøretøjer. Man kan dog mod betaling vælge at få SKAT til at sende nummerpladerne.

Læs mere

 

Husk alkoholtester i Frankrig

Skal du til Frankrig i eget køretøj efter 1 . juli, skal du huske en alkoholtester. Efter 1. juli er det påbudt, at man skal kunne teste sig selv for spirituskørsel, inden man sætter sig bag rattet. Bøden for ikke at have en alkoholtester om bord er 11 euro (ca. 75 kr.). Promillegrænsen er i Frankrig ligesom i Danmark 0,5. Det forventes, at alkoholtestere kan købes på tankstationer og i supermarkeder herhjemme.

Ingen valgfrie numre fra 1958 til 1976

 
SKAT har den 6. juni 2012 indført det Digitale Motorkøretøjs Register (DMR). Det betyder, at ejere af veteranbiler og veteranmotorcykler fra 1958 – 1976 efter denne dato ikke længere kan få specielle tal til de historiske, sorte nummerplader med to bogstaver og fem cifre. Efter 6. juni udstedes der fortsat historiske nummerplader med de foretrukne bogstaver, men ikke med ønskede cifre.

Læs mere

SENESTE NYHEDSBREVE
Årsmøde gav virkelig noget at tænke over
Årsmøde gav virkelig noget at tænke over
Årsmøde gav virkelig noget at tænke over Det Motorhistoriske årsmøde 2022 blev den sidste weekend i november afviklet med flot ...
Læs Mere
Denne smukke Ford Taunus P2, årgang 1960, blev uforvarende involveret i et uheld der betyder at den nok aldrig kommer på vejen igen. Ejeren fik dog lov at købe bilen tilbage efter totalskaden. Læs her hvordan man gør det. Tør du scrolle ned og se et nyere billede af bilen?
Når uheldet er ude
Nyhedsbrevet fra Motorhistorisk Samråd udsendes hver måned, omkring den 1. i måneden. Det er gratis at abonnere på det, hvor ...
Læs Mere
Vejen til en vejledning
Vejen til en vejledning
Vejen til en vejledning De fleste med historiske køretøjer vil nok huske datoen den 9. februar 2021. Den dag vedtog ...
Læs Mere