Lokale motorkontorer lukker

Folketinget har vedtaget at lukke 26 lokale motorkontorer den 1. februar 2013. Det betyder blandt andet, at køretøjsejere fremover skal til Høje Tåstrup, Aalborg, Århus eller Odense for at få udleveret specielle nummerplader – heriblandt ønskenummerplader og historiske nummerplader til veterankøretøjer. Man kan dog mod betaling vælge at få SKAT til at sende nummerpladerne.

Læs mere

 

Husk alkoholtester i Frankrig

Skal du til Frankrig i eget køretøj efter 1 . juli, skal du huske en alkoholtester. Efter 1. juli er det påbudt, at man skal kunne teste sig selv for spirituskørsel, inden man sætter sig bag rattet. Bøden for ikke at have en alkoholtester om bord er 11 euro (ca. 75 kr.). Promillegrænsen er i Frankrig ligesom i Danmark 0,5. Det forventes, at alkoholtestere kan købes på tankstationer og i supermarkeder herhjemme.

Ingen valgfrie numre fra 1958 til 1976

 
SKAT har den 6. juni 2012 indført det Digitale Motorkøretøjs Register (DMR). Det betyder, at ejere af veteranbiler og veteranmotorcykler fra 1958 – 1976 efter denne dato ikke længere kan få specielle tal til de historiske, sorte nummerplader med to bogstaver og fem cifre. Efter 6. juni udstedes der fortsat historiske nummerplader med de foretrukne bogstaver, men ikke med ønskede cifre.

Læs mere

SENESTE NYHEDSBREVE
2023 blev et godt begynderår for vejsidesyn
2023 blev et godt begynderår for vejsidesyn
2023 blev et godt begynderår for vejsidesyn Færdselsstyrelsens nye tiltag med vejsidesyn af motorcykler, og ministerens fokus på de mest ...
Kreativ montering af sideblink, som illustreret her på en 1927 Amilcar CCGS tilhørende Henning Thomsen, burde ikke være nødvendig. (Foto: Søren Ditlev Jensen, Strøjer Samlingen)
Detailforskrifterne har været til serviceeftersyn
Detailforskrifterne har været til serviceeftersyn I slutningen af januar kunne Motorhistorisk Samråd, og en lang række andre, aflevere et omfattende ...
For enden af vejen, med ELV-direktivet i bagagerummet
For enden af vejen, med ELV-direktivet i bagagerummet
For enden af vejen, med ELV-direktivet i bagagerummet En af de høringer i EU, der i 2023 har haft størst ...