Motorhistorisk køredag 2010

Levende museumsgenstande på gaden den 5. juni

I gen i år vil der overalt i Danmark lørdag den 5. juni, Grundlovsdag, være mulighed for at stifte bekendtskab med tusindvis af herlige, gamle køretøjer. 5. juni er den dag, hvor de mange entusiaster indenfor den motorhistoriske hobby viser deres køretøjer frem.

Vi regner med, at 5. juni i år slår alle rekorder. Oprindelig startede initiativet med en
historisk køredag egentlig i England, men har siden spredt sig til en lang række
lande i Europa. De mange historiske motorklubber i Danmark bakker efterhånden
utrolig godt op om den historiske køredag, siger formanden, Mads Thyregod, for
Motorhistorisk Samråd (MhS), som er den danske paraplyorganisation for 65
motorhistoriske klubber med ca. 31.000 medlemmer.

Og interessen for de gamle veterankøretøjer er stærkt stigende. Alene i Danmark er der registreret mere end 90.000 køretøjer med 30 år eller mere i bagagerummet, viser en opgørelse, som Motorhistorisk Samråd har fået lavet ved Danmarks Statistik.

En nylig afholdt debat i Folketinget viste da også, at samtlige partier er enige om, at de motorhistoriske køretøjer er en vigtig og vægtig del af den danske kulturarv, og at de er positivt indstillet overfor dette store kulturområde.

I modsætning til så mange andre historiske interesser, er vores hobby jo særdeles levende. Vi er synlige overalt i gadebilledet og bringer mangen et smil frem på folks læber, når vi kører gennem landskabet i vore veterankøretøjer, som man jo egentlig kan betragte som levende museumsgenstande, der kommer direkte ud til publikum, siger Mads Thyregod fra Motorhistorisk Samråd.

SENESTE NYHEDSBREVE
Historiske nummerplader – lidt baggrund
Historiske nummerplader – lidt baggrund
I 2026 er det 50 år siden vi fik de reflekterende nummerplader og det er snart 30 år siden vi ...
Historiske køretøjer på mødebordet
Historiske køretøjer på mødebordet
I oktober måned havde Motorhistorisk Samråd en hel del vigtige møder i kalenderen. Først møde med Færdselsstyrelsen, siden et møde ...
Kulturarven lider på Statens Museer
Kulturarven lider på Statens Museer
Kulturarven lider på Statens Museer Statens museer er alle underlagt museumsloven. Heri er beskrevet hvordan deres primære opgave er, at ...