Motorhistorisk køredag 2010

Levende museumsgenstande på gaden den 5. juni

I gen i år vil der overalt i Danmark lørdag den 5. juni, Grundlovsdag, være mulighed for at stifte bekendtskab med tusindvis af herlige, gamle køretøjer. 5. juni er den dag, hvor de mange entusiaster indenfor den motorhistoriske hobby viser deres køretøjer frem.

Vi regner med, at 5. juni i år slår alle rekorder. Oprindelig startede initiativet med en
historisk køredag egentlig i England, men har siden spredt sig til en lang række
lande i Europa. De mange historiske motorklubber i Danmark bakker efterhånden
utrolig godt op om den historiske køredag, siger formanden, Mads Thyregod, for
Motorhistorisk Samråd (MhS), som er den danske paraplyorganisation for 65
motorhistoriske klubber med ca. 31.000 medlemmer.

Og interessen for de gamle veterankøretøjer er stærkt stigende. Alene i Danmark er der registreret mere end 90.000 køretøjer med 30 år eller mere i bagagerummet, viser en opgørelse, som Motorhistorisk Samråd har fået lavet ved Danmarks Statistik.

En nylig afholdt debat i Folketinget viste da også, at samtlige partier er enige om, at de motorhistoriske køretøjer er en vigtig og vægtig del af den danske kulturarv, og at de er positivt indstillet overfor dette store kulturområde.

I modsætning til så mange andre historiske interesser, er vores hobby jo særdeles levende. Vi er synlige overalt i gadebilledet og bringer mangen et smil frem på folks læber, når vi kører gennem landskabet i vore veterankøretøjer, som man jo egentlig kan betragte som levende museumsgenstande, der kommer direkte ud til publikum, siger Mads Thyregod fra Motorhistorisk Samråd.

SENESTE NYHEDSBREVE
Årsmøde gav virkelig noget at tænke over
Årsmøde gav virkelig noget at tænke over
Årsmøde gav virkelig noget at tænke over Det Motorhistoriske årsmøde 2022 blev den sidste weekend i november afviklet med flot ...
Læs Mere
Denne smukke Ford Taunus P2, årgang 1960, blev uforvarende involveret i et uheld der betyder at den nok aldrig kommer på vejen igen. Ejeren fik dog lov at købe bilen tilbage efter totalskaden. Læs her hvordan man gør det. Tør du scrolle ned og se et nyere billede af bilen?
Når uheldet er ude
Nyhedsbrevet fra Motorhistorisk Samråd udsendes hver måned, omkring den 1. i måneden. Det er gratis at abonnere på det, hvor ...
Læs Mere
Vejen til en vejledning
Vejen til en vejledning
Vejen til en vejledning De fleste med historiske køretøjer vil nok huske datoen den 9. februar 2021. Den dag vedtog ...
Læs Mere