Motorhistorisk køredag 2010

Levende museumsgenstande på gaden den 5. juni

I gen i år vil der overalt i Danmark lørdag den 5. juni, Grundlovsdag, være mulighed for at stifte bekendtskab med tusindvis af herlige, gamle køretøjer. 5. juni er den dag, hvor de mange entusiaster indenfor den motorhistoriske hobby viser deres køretøjer frem.

Vi regner med, at 5. juni i år slår alle rekorder. Oprindelig startede initiativet med en
historisk køredag egentlig i England, men har siden spredt sig til en lang række
lande i Europa. De mange historiske motorklubber i Danmark bakker efterhånden
utrolig godt op om den historiske køredag, siger formanden, Mads Thyregod, for
Motorhistorisk Samråd (MhS), som er den danske paraplyorganisation for 65
motorhistoriske klubber med ca. 31.000 medlemmer.

Og interessen for de gamle veterankøretøjer er stærkt stigende. Alene i Danmark er der registreret mere end 90.000 køretøjer med 30 år eller mere i bagagerummet, viser en opgørelse, som Motorhistorisk Samråd har fået lavet ved Danmarks Statistik.

En nylig afholdt debat i Folketinget viste da også, at samtlige partier er enige om, at de motorhistoriske køretøjer er en vigtig og vægtig del af den danske kulturarv, og at de er positivt indstillet overfor dette store kulturområde.

I modsætning til så mange andre historiske interesser, er vores hobby jo særdeles levende. Vi er synlige overalt i gadebilledet og bringer mangen et smil frem på folks læber, når vi kører gennem landskabet i vore veterankøretøjer, som man jo egentlig kan betragte som levende museumsgenstande, der kommer direkte ud til publikum, siger Mads Thyregod fra Motorhistorisk Samråd.

SENESTE NYHEDSBREVE
Eksempel: Brugsværdien på de sidste årgange af den smukke Ford Capri vil være omkring 60.000 kr. På den første årgang vil brugsværdien i dag være omkring 12.000. Før lovændringerne var de tal 33.000 kr. og 6.000 kr.
Stor stigning i veteranafgiftskroner til statskassen
Stor stigning i veteranafgiftskroner til statskassen Efter 3 år med de mange markante ændringer til Registreringsafgiftsloven, har vi været meget ...
2023 blev et godt begynderår for vejsidesyn
2023 blev et godt begynderår for vejsidesyn
2023 blev et godt begynderår for vejsidesyn Færdselsstyrelsens nye tiltag med vejsidesyn af motorcykler, og ministerens fokus på de mest ...
Kreativ montering af sideblink, som illustreret her på en 1927 Amilcar CCGS tilhørende Henning Thomsen, burde ikke være nødvendig. (Foto: Søren Ditlev Jensen, Strøjer Samlingen)
Detailforskrifterne har været til serviceeftersyn
Detailforskrifterne har været til serviceeftersyn I slutningen af januar kunne Motorhistorisk Samråd, og en lang række andre, aflevere et omfattende ...