Nyheder fra bestyrelsen

Veterankøretøjer i Folketinget

Som I sikkert har læst i vores meddelelse til jer tidligere på måneden, har der i Folketinget den 13. april været diskussion om veterankøretøjers vilkår i Danmark.

I MhS noterede vi med stor glæde, at samtlige partier i Folketinget er positivt stemt for, at veterankøretøjer er en vigtig del af den danske kulturarv. Folketinget vedtog beslutningsforslaget, og har nu sendt forslaget til behandling i Trafikudvalget.

MhS har efterfølgende haft et godt og konstruktivt møde med formanden for Trafikudvalget, Flemming Damgaard Larsen, hvor Flemming Damgaard Larsen var meget lydhør overfor MhS som paraplyorganisation for de motorhistoriske køretøjsklubber i Danmark (og som FIVA-repræsentant).

MhS vil i den videre proces i behandling af lovforslaget være i tæt dialog med såvel de berørte ministerier, Trafikudvalget som de enkelte politiske ordførere med en helt klar holdning: Gårsdagens køretøjer på morgendagens veje.

Vi vil fortsat arbejde for rimelige vilkår for de motorhistoriske køretøjer, og at der skabes gennemskuelighed i den store jungle af bestemmelser, der er for veterankøretøjer.

Vi informerer jer selvfølgelig, når der kommer mere spændende nyt i sagen.

I kan læse selve forslaget og forslagsstillernes begrundelse, MhS´brev til Trafikudvalget forud for Folketingsdebatten og endelig hele diskussionen i Folketingssalen.

SENESTE NYHEDSBREVE
Råd, vejledning og fremtidsudsigter
Råd, vejledning og fremtidsudsigter
Midt i en mødetid udkommer Motorhistorisk Samråds nyhedsbrev med gode råd, med information om de seneste møder med Færdselstyrelse og ...
Læs Mere
Fokus på kulturen og Kulturarven
Fokus på kulturen og Kulturarven
Et nyhedsbrev fra Motorhistorisk Samråd med et fokus på de historiske køretøjer som den del af vores fælles kulturarv, hvordan ...
Læs Mere
Klubbesøg, sæsonstart og import af youngtimers
Klubbesøg, sæsonstart og import af youngtimers
I dette nyhedsbrev ser vi på den service leverer til klubberne i løbet af vinterperioden. Vi ser på de nye ...
Læs Mere