Nyheder fra bestyrelsen

Veterankøretøjer i Folketinget

Som I sikkert har læst i vores meddelelse til jer tidligere på måneden, har der i Folketinget den 13. april været diskussion om veterankøretøjers vilkår i Danmark.

I MhS noterede vi med stor glæde, at samtlige partier i Folketinget er positivt stemt for, at veterankøretøjer er en vigtig del af den danske kulturarv. Folketinget vedtog beslutningsforslaget, og har nu sendt forslaget til behandling i Trafikudvalget.

MhS har efterfølgende haft et godt og konstruktivt møde med formanden for Trafikudvalget, Flemming Damgaard Larsen, hvor Flemming Damgaard Larsen var meget lydhør overfor MhS som paraplyorganisation for de motorhistoriske køretøjsklubber i Danmark (og som FIVA-repræsentant).

MhS vil i den videre proces i behandling af lovforslaget være i tæt dialog med såvel de berørte ministerier, Trafikudvalget som de enkelte politiske ordførere med en helt klar holdning: Gårsdagens køretøjer på morgendagens veje.

Vi vil fortsat arbejde for rimelige vilkår for de motorhistoriske køretøjer, og at der skabes gennemskuelighed i den store jungle af bestemmelser, der er for veterankøretøjer.

Vi informerer jer selvfølgelig, når der kommer mere spændende nyt i sagen.

I kan læse selve forslaget og forslagsstillernes begrundelse, MhS´brev til Trafikudvalget forud for Folketingsdebatten og endelig hele diskussionen i Folketingssalen.

SENESTE NYHEDSBREVE
Genbestilling af historiske nummerplader
Genbestilling af historiske nummerplader
Man skal altså ikke fortvivle hvis man af den ene eller den anden grund bliver nødt til at afmelde sine ...
Læs Mere
Kan E-fuel sikre forbrændingsmotorens fremtid?
Kan E-fuel sikre forbrændingsmotorens fremtid?
Sikrer e-fuel ICE-motorens fremtid, i en tid med meget fokus på klimaforandringer og vedvarende energianvendelse? Kigger vi på de historiske ...
Læs Mere
Brexit, eller er det bare exit?
Brexit, eller er det bare exit?
Med FIVAs mellemkomst er en uheldig Brexit konsekvens nu aflyst, og man vil stadig kunne deltage i træf eller arrangement ...
Læs Mere