Nyheder fra bestyrelsen

For fremtiden vil nyhedsbrevet fra organisationen se lidt anderledes ud end hvad der ellers har været udsendt, vi håber i vil tage godt imod det nye tiltag. Sammen med en lang række af andre tiltag, der alle har til hensigt at udvide kendskabet til paraplyorganisationen, og entusiasternes kendskab til det motorhistoriske arbejde der foregår på flere niveauer.

 

Facebook

Et af de nye tiltag vi har taget i brug, er en Facebook side. Klik ind på facebook.com/ motorhistorisk og deltag i løjerne. Vi har også via bestyrelsesmedlemmet Jørgen Kjær, fået afsat en hel side i Veteranposten der kun skal omhandle Motorhistorisk Samråd, og arbejdet for at holde gårsdagens køretøjer på morgendagens veje.

 

40 år er ingen hindring for godt tempo

Hjemmesiden motorhistorisk.dk er oppe i fuldt firspring, og der vil man også se lidt flere og anderledes nyheder end hvad der ellers har været udsendt. Senest er det en profil af en af samrådets mange aktive klubber, MG Car Club Denmark. De kan til sommer fejre deres fyrre års jubilæum.

Se profilen her

Man kan også finde en historie om en flok entusiaster der arbejder for historiske rallykøretøjer via en nyoprettet historicrally.dk hjemmeside. Læs historien her.

 

Ikke sjov og spas det hele

Men det er jo desværre ikke sjov og spas det hele, det er til stadighed nødvendigt at holde øje med hvad der bliver truffet af beslutninger i ministerierne, og i samme omfang byde ind når der er mulighed for det. På det seneste har vi forsøgt at ændre på den urimelighed, der ligger i at man ikke kan få registreringsafgift retur når man eksporterer et veterankøretøj, på samme måde som man kan på almindelige køretøjer. Se vores høringssvar her.

En bekendtgørelse fra Skatteministeriet ser på værdiansættelser af køretøjer, og det er jo et af samrådets kardinalpunkter, så der har vi naturligvis også været fremme med et høringssvar.

I den nærmeste fremtid er der en meget vigtig sag der udspiller sig i EU, det er reglerne om periodesyn der skal ensrettes på tværs af medlemslandende. De indeholder en undtagelse for veterankøretøjer, som MhS og FIVA er stærkt imod, og som kan få skrappe konsekvenser for vores køretøjer. Det seneste nyhedsbrev fra FIVA og ligeledes fra vores søsterorganisation (MHRF) i Sverige kan lige ledes ses på motorhistorisk.dk

Endelig vil vi i bestyrelsen, og her fra sekretariatet, ønske alle en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår.

SENESTE NYHEDSBREVE
Brexit, eller er det bare exit?
Brexit, eller er det bare exit?
Med FIVAs mellemkomst er en uheldig Brexit konsekvens nu aflyst, og man vil stadig kunne deltage i træf eller arrangement ...
Læs Mere
Råd, vejledning og fremtidsudsigter
Råd, vejledning og fremtidsudsigter
Midt i en mødetid udkommer Motorhistorisk Samråds nyhedsbrev med gode råd, med information om de seneste møder med Færdselstyrelse og ...
Læs Mere
Fokus på kulturen og Kulturarven
Fokus på kulturen og Kulturarven
Et nyhedsbrev fra Motorhistorisk Samråd med et fokus på de historiske køretøjer som den del af vores fælles kulturarv, hvordan ...
Læs Mere