Nyheder fra bestyrelsen – EKSTRA

Motorhistoriske entusiaster samles i én enhed

Pressemeddelelse fra Motorhistorisk Samråd

Vi har den 15. juni 2004 modtaget nedenstående pressemeddelelse – oversat til dansk af undertegnede:

FIVA – Fédération Internationale des Véhicules Anciens – og IHVO – International Historic Vehicle Organisation – har besluttet at forene sine kræfter for derved at styrke bevægelsen til fordel for de mange motorhistoriske entusiaster spredt ud over hele kloden.

Aftalen – som blev underskrevet den 5. maj 2004 af de to organisationers præsidenter, Michel de Thomasson fra FIVA og Horst Brüning fra IHVO – samler de to organisationer, hvilket betyder at vor bevægelse frem over vil være repræsenteret som én enhed, der opererer i 50 lande og repræsenterer knap 750.000 medlemmer.

De to organisationers primære opgave har været – og vil fortsat være – at holde øje med nye forslag til lovgivning – med mulige skadelige virkninger til følge – for at kunne få indflydelse på både den nationale og internationale scene. Særligt arbejdet i EU i Bruxelles følges nøje, idet en meget stor del af ny lovgivning kommer herfra. Det væsentlige er, at uheldige virkninger for historiske køretøjer og deres ejere kan elimineres – for derved at kunne sikre at også denne vigtige kulturarv bevares og vedligeholdes til glæde for os og vore efterkommere.

Resultatet af aftalen bliver at de organisationer, der er medlem af IHVO, bliver medlem af FIVA og at IHVO vil ophøre med at eksistere fra oktober 2004. Samtidig hermed vil FIVA´s bestyrelse og én af FIVA´s kommissioner blive styrket med udnævnelse af en repræsentant fra IHVO.

MhS’ kommentar:

MhS har været bekendt med, at der igennem det seneste halve års tid har været ført intense forhandlinger mellem de to organisationer. Det er en meget stor glæde for os, at det nu er lykkedes igen at få samlet kræfterne i én organisation, som kan koncentrere sig om at arbejde for en styrkelse af vor bevægelse over for myndigheder og andre organisationer, som undertiden ”glemmer” os under udarbejdelse af nye love og bestemmelser.

Èn organisation vil kunne arbejde med større vægt – og skal nu ikke længere bruge tid på at tænke i knap så konstruktive baner med henblik på at sikre sin egen organisation bedst muligt på kort og langt sigt.

Alle kræfter kan nu bruges på at sikre os de bedst mulige vilkår for fortsat at kunne bruge vore historiske køretøjer på offentlige veje – uden alt for mange snærende begrænsninger.

Derfor – et stort til lykke til FIVA og IHVO, som nu er fundet sammen – og et stort til lykke til os alle for at det er lykkedes.

SENESTE NYHEDSBREVE
Denne smukke Ford Taunus P2, årgang 1960, blev uforvarende involveret i et uheld der betyder at den nok aldrig kommer på vejen igen. Ejeren fik dog lov at købe bilen tilbage efter totalskaden. Læs her hvordan man gør det. Tør du scrolle ned og se et nyere billede af bilen?
Når uheldet er ude
Nyhedsbrevet fra Motorhistorisk Samråd udsendes hver måned, omkring den 1. i måneden. Det er gratis at abonnere på det, hvor ...
Læs Mere
Vejen til en vejledning
Vejen til en vejledning
Vejen til en vejledning De fleste med historiske køretøjer vil nok huske datoen den 9. februar 2021. Den dag vedtog ...
Læs Mere
Blandet nyt fra motorhistorien
Blandet nyt fra motorhistorien
Det gratis nyhedsbrev fra Motorhistorisk Samråd – Oktober 2022 MhS på museum- eller museer i MhS? Gennem flere år har ...
Læs Mere