Periodisk syn fastholdes

Under behandling af beslutningsforslag B142 fra Dansk Folkeparti fra foråret 2010 tilkendegav transportministeren, at Trafikstyrelsen ville gennemføre en høring om eventuel indførelse af efterskiftesyn for køretøjer, der er registreret til veterankørsel.

Høringen er nu overstået og transportministeren er kommet med sin endelige indstilling: Den gældende ordning fastholdes med periodisk syn første gang 40 år efter første registrering og derefter hvert 8. år. Der indføres altså ikke ejerskiftesyn, sådan som det var foreslået i B142.

Læs mere

 

Miljøzoner i Europa

Skal man køre ud i verden i sin gamle bil eller sin gamle motorcykel vil det være klogt først at sætte sig ind i reglerne for de miljøzoner som flere og flere byer indfører.

Læs mere

 

Veterankøretøjer undtaget i finanslov

Som forventet blev veterankøretøjer undtaget fra den nye registreringsafgift i Finansloven, som Folketinget vedtog kort før jul. De gamle regler sagde, at der skal svares ny registreringsafgift af skadede køretøjer, hvis udgiften til reparation af et skadet køretøj udgør mere end 75 procent af handelsværdien – med mindre køretøjet er et veterankøretøj mere end 35 år gammelt.

Læs mere

SENESTE NYHEDSBREVE
2023 blev et godt begynderår for vejsidesyn
2023 blev et godt begynderår for vejsidesyn
2023 blev et godt begynderår for vejsidesyn Færdselsstyrelsens nye tiltag med vejsidesyn af motorcykler, og ministerens fokus på de mest ...
Kreativ montering af sideblink, som illustreret her på en 1927 Amilcar CCGS tilhørende Henning Thomsen, burde ikke være nødvendig. (Foto: Søren Ditlev Jensen, Strøjer Samlingen)
Detailforskrifterne har været til serviceeftersyn
Detailforskrifterne har været til serviceeftersyn I slutningen af januar kunne Motorhistorisk Samråd, og en lang række andre, aflevere et omfattende ...
For enden af vejen, med ELV-direktivet i bagagerummet
For enden af vejen, med ELV-direktivet i bagagerummet
For enden af vejen, med ELV-direktivet i bagagerummet En af de høringer i EU, der i 2023 har haft størst ...