Periodisk syn fastholdes

Under behandling af beslutningsforslag B142 fra Dansk Folkeparti fra foråret 2010 tilkendegav transportministeren, at Trafikstyrelsen ville gennemføre en høring om eventuel indførelse af efterskiftesyn for køretøjer, der er registreret til veterankørsel.

Høringen er nu overstået og transportministeren er kommet med sin endelige indstilling: Den gældende ordning fastholdes med periodisk syn første gang 40 år efter første registrering og derefter hvert 8. år. Der indføres altså ikke ejerskiftesyn, sådan som det var foreslået i B142.

Læs mere

 

Miljøzoner i Europa

Skal man køre ud i verden i sin gamle bil eller sin gamle motorcykel vil det være klogt først at sætte sig ind i reglerne for de miljøzoner som flere og flere byer indfører.

Læs mere

 

Veterankøretøjer undtaget i finanslov

Som forventet blev veterankøretøjer undtaget fra den nye registreringsafgift i Finansloven, som Folketinget vedtog kort før jul. De gamle regler sagde, at der skal svares ny registreringsafgift af skadede køretøjer, hvis udgiften til reparation af et skadet køretøj udgør mere end 75 procent af handelsværdien – med mindre køretøjet er et veterankøretøj mere end 35 år gammelt.

Læs mere

SENESTE NYHEDSBREVE
Historiske køretøjer på mødebordet
Historiske køretøjer på mødebordet
I oktober måned havde Motorhistorisk Samråd en hel del vigtige møder i kalenderen. Først møde med Færdselsstyrelsen, siden et møde ...
Kulturarven lider på Statens Museer
Kulturarven lider på Statens Museer
Kulturarven lider på Statens Museer Statens museer er alle underlagt museumsloven. Heri er beskrevet hvordan deres primære opgave er, at ...
Er Styrelser en forkortelse af ”forstyrrelser”?
Er Styrelser en forkortelse af ”forstyrrelser”?
Mange vil sikkert mene det, for hvis man skal finde ud af hvilken styrelse, der behandler et historisk køretøj, er ...