Periodisk syn fastholdes

Under behandling af beslutningsforslag B142 fra Dansk Folkeparti fra foråret 2010 tilkendegav transportministeren, at Trafikstyrelsen ville gennemføre en høring om eventuel indførelse af efterskiftesyn for køretøjer, der er registreret til veterankørsel.

Høringen er nu overstået og transportministeren er kommet med sin endelige indstilling: Den gældende ordning fastholdes med periodisk syn første gang 40 år efter første registrering og derefter hvert 8. år. Der indføres altså ikke ejerskiftesyn, sådan som det var foreslået i B142.

Læs mere

 

Miljøzoner i Europa

Skal man køre ud i verden i sin gamle bil eller sin gamle motorcykel vil det være klogt først at sætte sig ind i reglerne for de miljøzoner som flere og flere byer indfører.

Læs mere

 

Veterankøretøjer undtaget i finanslov

Som forventet blev veterankøretøjer undtaget fra den nye registreringsafgift i Finansloven, som Folketinget vedtog kort før jul. De gamle regler sagde, at der skal svares ny registreringsafgift af skadede køretøjer, hvis udgiften til reparation af et skadet køretøj udgør mere end 75 procent af handelsværdien – med mindre køretøjet er et veterankøretøj mere end 35 år gammelt.

Læs mere

SENESTE NYHEDSBREVE
Vejen til en vejledning
Vejen til en vejledning
Vejen til en vejledning De fleste med historiske køretøjer vil nok huske datoen den 9. februar 2021. Den dag vedtog ...
Læs Mere
Blandet nyt fra motorhistorien
Blandet nyt fra motorhistorien
Det gratis nyhedsbrev fra Motorhistorisk Samråd – Oktober 2022 MhS på museum- eller museer i MhS? Gennem flere år har ...
Læs Mere
Genbestilling af historiske nummerplader
Genbestilling af historiske nummerplader
Man skal altså ikke fortvivle hvis man af den ene eller den anden grund bliver nødt til at afmelde sine ...
Læs Mere