Børn, veteranbiler og sikkerhedsseler

Børn på bagsædetDer har i de senere år været en del snak i veterankredse om transport af børn i veteranbiler.  Især omkring børns anvendelse af sikkerhedsseler og sikkerhedsudstyr.

De fleste veteranbiler og historiske køretøjer er født helt uden sikkerhedsseler, eller kun med sikkerhedsseler ved forsæderne. Det har fået mange til at eftermontere sikkerhedsseler i deres veteranbil, men en eftermonteret sikkerhedssele er ikke altid en sikkerhedssele!

En sådan eftermonteret sikkerhedssele kan have stor sikkerhedsmæssig betydning ved et uheld, selv om den ikke er godkendt – og måske ikke kan godkendes.

En sikkerhedssele er kun “godkendt sikkerhedsudstyr” i lovens forstand, hvis den er monteret efter køretøjsfabrikantens anvisninger, og i de af fabrikanten monterede fastgørelsespunkter.

Spørgsmålet om sikkerhedsseler/sikkerhedsudstyr i historiske køretøjer er selvfølgelig mest aktuelt omkring transport af børn i køretøjet.

For det første selvfølgelig af hensyn til børnenes sikkerhed, og for det andet fordi det kan udløse et klip i kørekortet at transportere et barn under 15 år i strid med reglerne.

Om børn i biler skelnes der mellem børn under 3 år, børn fra 3 år til under 15 år, samt børn fra 3 år med en højde på under 135 cm.

For børn under 3 år er reglen klar. Disse børn skal altid anvende godkendt sikkerhedsudstyr tilpasset barnets alder og størrelse (liftsele, barnestol osv.). Sikkerhedsudstyr til børn skal være godkendt og mærket i henhold til bekendtgørelse nr. 1002 af 16/09/2014.

Her skal lægges mærke til “godkendt” – det skal tages helt bogstaveligt. Børn under 3 år kan ikke lovligt anvende en plads med en eftermonteret ikke godkendt sikkerhedssele.

Hvis der ikke er godkendte sikkerhedsseler monteret efter fabrikantens anvisninger i veteranbilen, må børn under 3 år ikke transporteres i køretøjet.

Børn fra 3 år til under 15 år må gerne sidde på bagsædet, selv om der ikke er godkendte sikkerhedsseler ved bagsædet.

Et barn fra 3 år der er under 135 cm høj, som sidder på en plads med en godkendt sikkerhedssele, skal anvende godkendt sikkerhedsudstyr tilpasset barnets alder og størrelse (barnestol, selepude osv.).

På politiets hjemmeside fremgår det, at et barn skal benytte forsædet, hvis forsædet er forsynet med godkendt sikkerhedssele. Dette er imidlertid en halv sandhed, idet det kun gælder, hvis der ikke sidder en anden på dette forsæde. Dette fremgår af cirkulæreskrivelse nr. 112 af 07/12/2009.

Der er i reglerne om børns anvendelse af sikkerhedsudstyr en undtagelse om “lejlighedsvis befordring over korte afstande”.

Men denne undtagelse gælder ikke for forældre, stedforældre, plejeforældre, og i et vist omfang bedsteforældre. Dette fremgår af samme cirkulæreskrivelse.

Der er lidt andre regler og aldersgrænser for transport af børn på motorcykler – dem kan vi tage en anden gang.

Vi følger udviklingen og tager en dialog med myndighederne om nødvendig.

– Peder Jensen

(Opdateret 16-04-2018 med henvisning til nyeste bekendtgørelse)

SENESTE NYHEDER

Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Alle klubber optaget i Motorhistorisk Samråd er nu inviteret til årsmøde, generalforsamling, og en spændende generel orientering, om de aktuelle ...
Kandidater til Årsmøde 2023
Kandidater til Årsmøde 2023
Opstillede kandidater til Det Motorhistoriske Årsmøde 2023 der afholdes i Middelfart den 25. november 2023 ...
Det er ikke så tit man møder veterankøretøjer i den daglige trafik. Det hænger sammen med at de kun må bruges lejlighedsvis. Det kan man dog selv nemt ændre på
Veterankørsel – Dit nemme valg
Du kan selv nemt ændre på registreringen til veterankørsel i Motorregisteret (DMR), det kan dog have betydning for lejlighedsvis kørsel, ...
Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...