Import og godkendelse er under forandring

I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og godkendelse af køretøjer til Danmark, herunder evt. ombygning af de eksisterende dansk registrerede køretøjer.

Som udgangspunkt skal alle køretøjer overholde en EU-typegodkendelse, og i de tilfælde hvor der ikke er sådan en, så skal man igennem en særskilt kontrol. Det velkendte system med det enkle toldsyn, og i visse tilfælde en dataerklæring, ser ud til at være på vej ud. Hvis det følger de planer som myndighederne har lagt frem, så skal det nuværende erstattes af regler hvor nøgleordene er dyrt, besværligt og uoverskueligt.

Motorhistorisk Samråd er derfor meget bekymret for, at de påtænkte regelændringer vil pålægge borgerne så økonomisk byrdefulde dokumentationskrav, at import og registrering af både originale og ombyggede veterankøretøjer uden EU-typegodkendelse i væsentlig grad vil blive vanskeliggjort.

Der har netop været frist for at afgive høringssvar, hvilket Motorhistorisk Samråd naturligvis har afgivet sammen med en række andre organisationer. Sidste gang Færdselsstyrelsen forsøgte sig med at implementere ordningen, der sendte de mange høringssvar styrelsen tilbage til tegnebordet. Deres nyeste forslag er fortsat ikke brugbart, vi må håber de er klar på at prøve igen-igen.

Se vores fulde høringssvar lige her: Høring over udkast til forslag til lov om national anmeldelsesordning for individuelle køretøjer, vejsidesyn af motorcykler etc

SENESTE NYHEDER

Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Læs Mere
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Billeder fortæller ofte en bedre historie i sig selv end lange forklaringer. Vi har derfor her samlet en række billedlige ...
Læs Mere
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Herunder følger historien om et lille stykke lovgivning: En flig af en lovbestemmelse, og en afgiftsreform for mere end 30 ...
Læs Mere
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
På dette link kan du hente en pdf-version af vores høringssvar, hvor vi på 4 tætskrevne sider, både roser, men ...
Læs Mere
Et nærmere kig på Regeringens (H)julepakke
Et nærmere kig på Regeringens (H)julepakke
ET NÆRMERE KIG PÅ REGERINGENS (H)JULEPAKKE I Motorhistorisk Samråd har vi gravet os længere ned i aftalen om de nye ...
Læs Mere