Styrket interesse for rally med ægte historiske biler

En gruppe passionerede rallykørere med interesse for historisk rally har dannet et nyt site, www.historicrally.dk. Målet er at tiltrække flere deltagere til den historiske rallysport samt at dyrke og værne om bilernes fascinerende historie.

www.historicrally.dk

“Vi vil gerne forene alle ildsjæle og skabe et stærkt fællesskab med det mål at fremme dansk rallysport med ægte historiske biler, der deltager efter FIAs officielle reglement kaldet Appendix K,” fortæller den historiske rallykører Michael Lund, der er en af initiativtagerne. De øvrige i gruppen er Troels Lund, Michael Christensen, Kenneth Jørgensen, Morten Eskildsen og Søren Duun.

“På vores nye website kan man hurtigt få indblik i, hvem der er aktive indenfor historisk rally i Danmark. Desuden kan man deltage i de tiltag, som historicrally.dk har til hensigt at være bannerførere for,” tilføjer Michael Lund.

Dansk Automobil Sports Unions formand Bent Mikkelsen, syntes godt om tiltaget: “En fantastisk ide og et spændende projekt, som jeg vil støtte.” Lyder det fra formanden.

Ifølge initiativtager Michael Lund er ambitionerne store, blandt andet arbejder man målrettet på at arrangere løb kun for rallybiler med historisk vognbog. “Vi vil desuden arbejde for, at de historiske teams starter i samlet flok, og at de har egne startnumre med ‘H’ foran nummeret,” siger Michael Lund.

Historicrally.dk er de aktive udøveres eget site. Derfor opfordrer initiativtagerne alle aktive kørere til at bidrage med billeder og information om deres karriere, deres biler og indsatsen i såvel garage som rallyer.

SENESTE NYHEDER

Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Læs Mere
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...
Læs Mere
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Billeder fortæller ofte en bedre historie i sig selv end lange forklaringer. Vi har derfor her samlet en række billedlige ...
Læs Mere
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Herunder følger historien om et lille stykke lovgivning: En flig af en lovbestemmelse, og en afgiftsreform for mere end 30 ...
Læs Mere
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
På dette link kan du hente en pdf-version af vores høringssvar, hvor vi på 4 tætskrevne sider, både roser, men ...
Læs Mere