Styrket interesse for rally med ægte historiske biler

En gruppe passionerede rallykørere med interesse for historisk rally har dannet et nyt site, www.historicrally.dk. Målet er at tiltrække flere deltagere til den historiske rallysport samt at dyrke og værne om bilernes fascinerende historie.

www.historicrally.dk

“Vi vil gerne forene alle ildsjæle og skabe et stærkt fællesskab med det mål at fremme dansk rallysport med ægte historiske biler, der deltager efter FIAs officielle reglement kaldet Appendix K,” fortæller den historiske rallykører Michael Lund, der er en af initiativtagerne. De øvrige i gruppen er Troels Lund, Michael Christensen, Kenneth Jørgensen, Morten Eskildsen og Søren Duun.

“På vores nye website kan man hurtigt få indblik i, hvem der er aktive indenfor historisk rally i Danmark. Desuden kan man deltage i de tiltag, som historicrally.dk har til hensigt at være bannerførere for,” tilføjer Michael Lund.

Dansk Automobil Sports Unions formand Bent Mikkelsen, syntes godt om tiltaget: “En fantastisk ide og et spændende projekt, som jeg vil støtte.” Lyder det fra formanden.

Ifølge initiativtager Michael Lund er ambitionerne store, blandt andet arbejder man målrettet på at arrangere løb kun for rallybiler med historisk vognbog. “Vi vil desuden arbejde for, at de historiske teams starter i samlet flok, og at de har egne startnumre med ‘H’ foran nummeret,” siger Michael Lund.

Historicrally.dk er de aktive udøveres eget site. Derfor opfordrer initiativtagerne alle aktive kørere til at bidrage med billeder og information om deres karriere, deres biler og indsatsen i såvel garage som rallyer.

SENESTE NYHEDER

Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Alle klubber optaget i Motorhistorisk Samråd er nu inviteret til årsmøde, generalforsamling, og en spændende generel orientering, om de aktuelle ...
Kandidater til Årsmøde 2023
Kandidater til Årsmøde 2023
Opstillede kandidater til Det Motorhistoriske Årsmøde 2023 der afholdes i Middelfart den 25. november 2023 ...
Det er ikke så tit man møder veterankøretøjer i den daglige trafik. Det hænger sammen med at de kun må bruges lejlighedsvis. Det kan man dog selv nemt ændre på
Veterankørsel – Dit nemme valg
Du kan selv nemt ændre på registreringen til veterankørsel i Motorregisteret (DMR), det kan dog have betydning for lejlighedsvis kørsel, ...
Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...