Rallye Monte-Carlo Historique i København

Danske og udenlandske topkørere inden for rallysporten er med, når Københavns kulturborgmester Pia Allerslev lørdag den 26. januar sætter Rallye Monte-Carlo Historique i gang fra Rådhuspladsen i København.

30 mandskaber i klassiske biler fra 1960 til 1979 har valgt at starte fra København, og af dem er de syv danske, hvilket er ny dansk deltagerrekord. Desuden kommer 12 norske og fire svenske mandskaber. København er en af løbets fem startbyer, de andre er Glasgow, Reims, Barcelona og Monaco.

Veteranerne Lars Bækkelund og Arne Pagh, er med for ottende gang i det krævende vinterrally. De kører i en Fiat 128 Coupé fra 1972 og har en sjetteplads som hidtil bedste resultat blandt de hvert år over 330 deltagende mandskaber.

Jens Gandrup er en anden dansker med stor Monte Carlo erfaring. Han var tidligere codriver for Automobil Sports Unions formand Bent Mikkelsen, men nu stiller han op som førstekører i en Alfa Romeo Alfetta GTV fra 1977 og med sin kun 18-årige søn Kristian Flensbak i codriversædet.

Deltagere, der starter fra København, skal ud på en 3.381 kilometer lang rute, der fører over små sne- og isdækkede bjergveje i det centrale Frankrig og de sydfranske Alper, inden målet nås i Monaco fredag den 1. februar.

Undervejs indgår der 15 specialetaper på i alt mere end 400 km, hvoraf den sidste prøve er de klassiske 33 km over Col de Turini 1608 meter over havet, der køres på løbets sidste nat. Her forventes en krævende blanding af tør vej, våd vej, pletter med is samt sne op over passet.

I 2013-udgaven vil det især være interessant at følge det professionelle Renault Classic team, der stiller med ikke mindre end fem Alpine Renault fabriksvogne som de så ud i 1973. Dette teams kørere er topkørere som vinderen fra 1973 Jean Claude Andruet, nr. 2 fra 1973 Jean Vinatier og ikke mindst Jean Ragnotti.

De 30 biler, der starter i København, er primært kulturhistorisk interessante sportsvogne fra 1960erne og 70erne som Porsche 911, Ford Mustang, Alfa Romeo GTV, MGA, Datsun 240Z med videre samt datidens specialpræparerede rallybiler fra Volvo, Opel, Ford og BMW. Publikum kan se bilerne i Bella Center fredag aften den 25. januar og på Rådhuspladsen ved middagstid lørdag den 26. januar

SENESTE NYHEDER

Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Læs Mere
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...
Læs Mere
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Billeder fortæller ofte en bedre historie i sig selv end lange forklaringer. Vi har derfor her samlet en række billedlige ...
Læs Mere
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Herunder følger historien om et lille stykke lovgivning: En flig af en lovbestemmelse, og en afgiftsreform for mere end 30 ...
Læs Mere
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
På dette link kan du hente en pdf-version af vores høringssvar, hvor vi på 4 tætskrevne sider, både roser, men ...
Læs Mere