Stærk markering af stort jubilæum

Den eneste kørende Jensen OneEn bogudgivelse og en særudstilling bliver indgangen til Dansk Vintage Motor Clubs 50 års jubilæum år.

På Bil og Brugtmessen i Dronning Margrethe Hallerne i Fredericia har DVMC samlet en lang række af de køretøjer der er produceret i Danmark inden for de seneste 50 år. I samarbejde med Veteranposten, Jørgen Kjær fra forlaget Motorploven, og Hans Pedersen fra HP Bilnostalgi, har de samlet ind til en stor gave til Medlemmerne af Dansk Vintage Motor Club, en gave de godt vil dele med entusiasterne landet over.

Klubben har besluttet at temaet på deres stand, på årets første Fredericia-messe, skal være dansk  Logic Car - det hele i en bilproducerede køretøjer, repræsenteret ved unika som Jensen One, Volvo Joker og den spændende Sekura produceret i Randers mellem 82 og 84. Der til en lang række af andre danske køretøjer, som Ellerten og Kewett og Whisper. De to sidstnævnte vil endog blive præsenteret af de oprindelige konstruktører bag, Knud Erik Westergaard, og Thure Barsøe-Carnfeldt. 

Der vil naturligvis også være mulighed for at se et udvalg af de to hjulede maskiner, der med stor succes har været fremstillet her hjemme, så som Nimbus og SCO.

Særudstillingen i Fredericia (9-10 marts 2013) vil dog ikke være den eneste gave til entusiasterne. Der vil her i Jubilæumsåret tillige blive udgivet en bog der indgående forklarer historien bag den danske bilproduktion. Bogen “Danske bilbyggere – forsøg på en dansk bilproduktion efter anden verdenskrig” udgives også i anledning af Dansk Vintage Motor Clubs 50 års jubilæum.

Bogen beskriver de mange ukuelige pionerers utrættelige forsøg på at skabe en dansk bilproduktion – både med benzin- og eldrevne biler. Forsøg der har kostet både blod, sved, måske tårer, men ikke mindst mange penge!

Hope WhisperBogen er blevet til efter en utrættelig indsats af ikke mindst Hans Pedersen og Claus Frausing, der sammen med Jørgen Kjær har indsamlet og redigeret et stort materiale, der for det mestes vedkommende ikke tidligere har været kendt og offentliggjort. De fleste af de danske bilpionere lever endnu, og har kunnet give historien det præg af autenticitet, der gør
historien levende og nærværende. Der er ikke tidligere udgivet en samlet præsentation af denne danske foretagsomhed.

Links: Bilmesse og brugtmarkedDansk Vintage Motor ClubHP Bilnostalgi

SENESTE NYHEDER

Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Alle klubber optaget i Motorhistorisk Samråd er nu inviteret til årsmøde, generalforsamling, og en spændende generel orientering, om de aktuelle ...
Kandidater til Årsmøde 2023
Kandidater til Årsmøde 2023
Opstillede kandidater til Det Motorhistoriske Årsmøde 2023 der afholdes i Middelfart den 25. november 2023 ...
Det er ikke så tit man møder veterankøretøjer i den daglige trafik. Det hænger sammen med at de kun må bruges lejlighedsvis. Det kan man dog selv nemt ændre på
Veterankørsel – Dit nemme valg
Du kan selv nemt ændre på registreringen til veterankørsel i Motorregisteret (DMR), det kan dog have betydning for lejlighedsvis kørsel, ...
Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...