Deres forsikring + vores MhS = Din klub

Når uheldet er udeRigtig mange af de henvendelser der kommer til Motorhistorisk Samråds bestyrelse og til sekretariatet, handler om at forsikre et køretøj som man har erhvervet sig og som man agter at bruge i de forholdsvis korte sommermåneder, dette smukke land kan byde på.

Uanset forsikringsselskab, så kræver de fleste at man i forbindelse med tegning af en forsikringsordning, kan dokumentere medlemskab af en klub under Motorhistorisk Samråds paraply.

Da MhS er en paraplyorganisation for de danske veterankøretøjsklubber, så kan man i sagen natur ikke selv være medlem af Motorhistorisk Samråd, men man kan være medlem af en af de tilsluttede klubber.

De klubber som vi i dag repræsenterer, kan man se øverst på siden, under fanen: Medlemmer -> Medlemsklubber.

Der findes i dag et flertal forsikringsordninger der ude, der alle stort set indeholder nogenlunde det samme produkt. Der stilles i dag nogenlunde de samme krav fra forsikringsselskaberne til køretøjsejerne, lige som der heller ikke er den store forskel i prisniveauet. 

Nogle forsikringsordninger kan tilbyde en helårs forsikring til veteranen, andre adskiller sig ved at stille krav til køretøjets hestekræfter eller til brugen af det, nogle selskaber vil gerne have familiens andre forsikringer også. Der er de forsikringsselskaber der tilbyder en årlig tilbagebetaling til ejerne, medens nogle af de MhS tilsluttede klubber er med i en ordning, hvor der går penge tilbage fra forsikringsselskabet til klubberne.

Det er nogle af de forhold man kan spørge ind til, når man henvender sig til et forsikringsselskab om at tegne en forsikring på en veteranbil.

Et medlemskab i en MhS tilsluttet klub, er fra de fleste selskabers side et ufravigeligt punkt. Her kan man også med fordel snuse lidt rundt i mulighederne på www.motorhistorisk.dk. Har man fået købt sig en gammel veteranbil eller veteranmotorcykel, så kan man ud fra listen på siden udvælge sig en der kærer sig specielt om det mærke man er faldet for. Man kan også vælge en klub hvor en bred interesse for de gamle køretøjer over én kam, er den fælles hammel der trækkes på, eller man kan vælge at finde klubber der er funderet i ens lokalområde.

Som med så mange andre forhold, så er det en god ide at gøre sig klar, hvad man ønsker af sit medlemskab. Er det blot for forsikringsordningens skyld, eller ønsker man et medlemskab af en klub for det sociale engagement, for at komme ud i sommerlandet i samvær med andre ligesindede? Uanset hvorfor så kan man i listen over tilsluttede klubber, med stor sandsynlighed, finde lige den klub der passer til en selv og ens kæreste eje.

Se listen her

SENESTE NYHEDER

Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Alle klubber optaget i Motorhistorisk Samråd er nu inviteret til årsmøde, generalforsamling, og en spændende generel orientering, om de aktuelle ...
Kandidater til Årsmøde 2023
Kandidater til Årsmøde 2023
Opstillede kandidater til Det Motorhistoriske Årsmøde 2023 der afholdes i Middelfart den 25. november 2023 ...
Det er ikke så tit man møder veterankøretøjer i den daglige trafik. Det hænger sammen med at de kun må bruges lejlighedsvis. Det kan man dog selv nemt ændre på
Veterankørsel – Dit nemme valg
Du kan selv nemt ændre på registreringen til veterankørsel i Motorregisteret (DMR), det kan dog have betydning for lejlighedsvis kørsel, ...
Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...