Sønderjysk Quindetur

Sort sol over marskenLige inden man falder ind over grænsen til Tyskland der ligger en særdeles aktiv lokal veteranklub, der med en engageret flok af ildsjæle holder liv i de gamle biler og motorcykler i området. Klubben hedder Tønder Veteranklub og deres nyvalgte formand… eller rettere –kvinde, hedder Else Othilie Lysgaard.

Jeg ringede til Else fordi jeg havde set mig lun på det sammenhold som man kunne se ud af deres flotte klubblad “Garage-nyt”, på deres høje aktivitetsniveau og på den spændende sammensætning af folk og køretøjer de repræsenterer.

“Ham mekanikerlærlingen jeg lærte at kende som 16 årig, har bidraget meget med bilsnak og os, igennem årene” fortæller Else med smukkeste sønderjyske accent “Og det er det der har tændt mig på de her spændende gamle biler, Han er nu min mand og sammen har vi et par Volvo’er, jeg selv en P1800 og min mand en Amazon, som vi er meget glade for og bruger flittigt”.

 Det er en stor og blandet flok af entusiaster som Else Lysgaard står i spidsen for. Klubben tæller godt 430 medlemmer og variationen af køretøjer er så bred som i kun meget få andre klubber, her under også en del tyske medlemmer, hvor for dele af klubbladet også er på tysk.

Man kan blive helt forpustet ved et kig ned gennem deres arrangementsliste, der indeholde alle mulige former for socialt samvær på tværs af den bredde skare af medlemsinteresser. Hen over sommeren arrangeres der blandt andet et klubmesterskab, med indlagte prøver, som man kan samle point, og når sæsonen rinder med slutningen, kan man kåre en vinder blandt deltagerne. Der holdes klubaften hver mandag i det nye klubhus man lige har investeret i, faktisk er første større arrangement i huset, et åbent hus for alle interesserede, mandag. D. 6. maj kl. 19. Man kan finde klubhuset lige ved den gamle Tønder Flyveplads.

Klapborde er en yderst væsentlig ingrediens

 Det er ikke uden stolthed at Else kan fortælle om klubbens årlige “Qvindetur”. Her bliver veterankøretøjets nøgler vristet ud af fingrene på mænderne, så det smukke køn kan komme af sted på mande-forbudt tur for at boltre sig i chokoladesmagning, kunst og blomster.

Sammenhold og gode råd er dagsordenenPå den nye formands agenda står der kun nogle få punkter, da hun gerne lige vil se jobbet an først, men tidligere tiders store succes med en sensommer tur med overnatning for klubbens medlemmer på en kro er en af punkterne, men hun vil også søge at få oparbejdet et samarbejde med andre af de syd og sønderjyske klubber.

Else Othilie Lysgaard og de mange aktive i Tønder Veteranklub skal da have et stort held og lykke med det nye klubhus, og et “Mojn” her fra.

Mød Tønder Veteranklub her: www.toenderveteranklub.dk

SENESTE NYHEDER

Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Alle klubber optaget i Motorhistorisk Samråd er nu inviteret til årsmøde, generalforsamling, og en spændende generel orientering, om de aktuelle ...
Kandidater til Årsmøde 2023
Kandidater til Årsmøde 2023
Opstillede kandidater til Det Motorhistoriske Årsmøde 2023 der afholdes i Middelfart den 25. november 2023 ...
Det er ikke så tit man møder veterankøretøjer i den daglige trafik. Det hænger sammen med at de kun må bruges lejlighedsvis. Det kan man dog selv nemt ændre på
Veterankørsel – Dit nemme valg
Du kan selv nemt ændre på registreringen til veterankørsel i Motorregisteret (DMR), det kan dog have betydning for lejlighedsvis kørsel, ...
Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...