Motorhistorisk Køredag 2013

Klassisk Køredag i Sorø 2013

Grundlovsdag i 2013 blev en af de helt store i de år hvor der på denne dag har været afholdt en national køredag for dem med historiske køretøjer. Mange tusinder af veteranbiler og motorcykler var på vejene den 5. juni, en dag der i år lå badet i solskinsvejr fra tidlig morgenstund til sidst på aften. 

Over hele landet var der små, såvel som store arrangementer der kunne tiltrække de gamle motoriserede køretøjer. Der var navnlig tre-fire store arrangementer som blev de helt store trækplastre på denne dag, med mere end 1300 køretøjer samlet på et enkelt sted som det antalsmæssigt største den dag.

Wedelslund 2013

Det var på Wedelslund, midt mellem Århus, Skanderborg og Silkeborg, at man måtte tage alle pladser i brug for at få klemt så mange veterankøretøjer ind mellem det smukke gods’ fantastiske bygninger og ind i den imponerende park.

Smuk og indbydende er også den Fynske hovedstad, traditionen tro så var Flakhaven i centrum af Odense også i år samlingsstedet for veterankøretøjerne fra det fynske opland. Allerede tidligt på dagen begyndte der her at ankomme folk med intentionen at få den bedste plads at parkere på, og inden længe var pladsen fyldt godt og grundigt op, til glæde for de mange
borgere der kom forbi det smukke skue. 

Propfyldte gader og stræder, var også dagsordenen i den lille Sjællandske købstad Sorø, hvor tre klubber var gået i samarbejde med det lokalhistoriske museum, om at sætte hele byen tilbage til 50’erne. Med nostalgisk modeshow, live musik og hele byen fyldt historiske køretøjer, fik bysbørnene sig en gratis oplevelse de vist aldrig har oplevet magen til før.

Der var dog også mange fine små særarrangementer rundt om i landet, som i særdeleshed udmærkede sig ved at fremhæve det essentielle i den Motorhistoriske Køredag, nemlig brugen af køretøjet. Opfordringen til, og intentionen med, køredagen, er særligt på den dag, at køre i sit historiske køretøj og fremvise det for alle dem der kunne have en flig af interesse i den slags.

Motorhistorisk Køredag må gerne være andet end en parkeringsplads for entusiaster, det er en åbenbar mulighed for veteranfolket til at vise hvem vi er og hvorfor vi er her. Lige præcis det kan de små klubture, der arrangeres mange af rundt om i landet på Fars dag. Med kaffekanden og madpakken i bagagerummet, er tilstedeværelsen af et historisk køretøj blev delt med folk og fæ på de danske landeveje, på årets udgave af den Motorhistoriske Køredag.

Flakhaven 2013

Flakhaven 2013
Wedelslund 2013 Sorø 2013

SENESTE NYHEDER

Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Læs Mere
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...
Læs Mere
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Billeder fortæller ofte en bedre historie i sig selv end lange forklaringer. Vi har derfor her samlet en række billedlige ...
Læs Mere
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Herunder følger historien om et lille stykke lovgivning: En flig af en lovbestemmelse, og en afgiftsreform for mere end 30 ...
Læs Mere
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
På dette link kan du hente en pdf-version af vores høringssvar, hvor vi på 4 tætskrevne sider, både roser, men ...
Læs Mere