Har du tjekket din veteran for nylig?

Ford T ulykke med fatalt udkommeFor ganske nylig har vi fået tilsendt en historie om en ulykke i Zion National Park i Utah, USA. Ulykken fik beklageligvis en dødelig udgang, og da man kan konkludere at der muligvis kan være tale om manglende vedligeholdelse af køretøjet, indeholder det også en opfordring om påpasselighed og omhu når man omgås den slags køretøjer.

Ifølge nyhedsbrevet fra Model T Club International, så kan ulykken måske blandt andet tilskrives hjulenes træeger, som tilsyneladende ikke har været spændt godt nok og som måske er blevet løse i varmen. Ford’en var ført af en blot 19 årig ung mand som trak ud i rabatten for at give plads til andre trafikanter. Det har været nok til at hjulene knækkede sammen, hvor ved køretøjet trillede ned af en skrænt. Tre kom til skade ved ulykken men en af Ford’ens passagerer, 51 årige Karen Johnson, omkom af sine kvæstelser.

Med reference til ulykken i Utah den 26. juli, udsendte Model T Club International’s medlemsblad “The Brasshorn” en opfordringen i deres august udgave, til omhyggelige sikkerhedstjek af veterankøretøjerne før, under og efter brug. Den er her med givet videre.

SENESTE NYHEDER

Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Læs Mere
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...
Læs Mere
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Billeder fortæller ofte en bedre historie i sig selv end lange forklaringer. Vi har derfor her samlet en række billedlige ...
Læs Mere
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Herunder følger historien om et lille stykke lovgivning: En flig af en lovbestemmelse, og en afgiftsreform for mere end 30 ...
Læs Mere
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
På dette link kan du hente en pdf-version af vores høringssvar, hvor vi på 4 tætskrevne sider, både roser, men ...
Læs Mere