Nimbus export med lykkelig udgang

I sommers modtog vi her i sekretariatet en henvendelse fra en dansk herre der på elvte år er bosat i det franske, et eller andet misundelsesværdigt sted mellem La Rochelle og Bordeaux. Herren havde en drøm om at få sin Nimbus indregistreret på franske nummerplader, så han kunne bruge den til frokostbesøg og sommerture i bjergene.

Nuvel… De franske myndigheder viste sig at være en del mere stejle, end de franske bjerge, når det kom til import af en dansk indregistreret motorcykel. Da vores danske vens klub, Danmarks Nimbus Touring, bedste råd var at henvende sig hos Motorhistorisk Samråd, så måtte vi kigge grundigt i vores netværk for at hjælpe den stakkels mand.

 

Gennem bestyrelsesmedlem Henning Thomsen’s kontakter i FIVA, blev der skabt kontakt til en person i vores franske søsterorganisation FFVE (FEDERATION FRANCAISE DES VEHICULES D’EPOQUE) der kunne hjælpe med at fremskaffe de rigtige papirer, og få dem sendt de rigtige steder hen i det franske system.

Den danske Nimbus er nu afmeldt, og kørt til Frankrig på en trailer. Den lokale hælebar har fremstillet en nummerplade, som man gør med den slags på de kanter. Cyklen er nu formelt på tålt ophold i Saint Sigismond de Clermont, hvor den nu kan nyde det nye otium under lunere himmelstrøg, med en glad ejer bag styret.

SENESTE NYHEDER

Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Alle klubber optaget i Motorhistorisk Samråd er nu inviteret til årsmøde, generalforsamling, og en spændende generel orientering, om de aktuelle ...
Kandidater til Årsmøde 2023
Kandidater til Årsmøde 2023
Opstillede kandidater til Det Motorhistoriske Årsmøde 2023 der afholdes i Middelfart den 25. november 2023 ...
Det er ikke så tit man møder veterankøretøjer i den daglige trafik. Det hænger sammen med at de kun må bruges lejlighedsvis. Det kan man dog selv nemt ændre på
Veterankørsel – Dit nemme valg
Du kan selv nemt ændre på registreringen til veterankørsel i Motorregisteret (DMR), det kan dog have betydning for lejlighedsvis kørsel, ...
Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...