Nimbus export med lykkelig udgang

I sommers modtog vi her i sekretariatet en henvendelse fra en dansk herre der på elvte år er bosat i det franske, et eller andet misundelsesværdigt sted mellem La Rochelle og Bordeaux. Herren havde en drøm om at få sin Nimbus indregistreret på franske nummerplader, så han kunne bruge den til frokostbesøg og sommerture i bjergene.

Nuvel… De franske myndigheder viste sig at være en del mere stejle, end de franske bjerge, når det kom til import af en dansk indregistreret motorcykel. Da vores danske vens klub, Danmarks Nimbus Touring, bedste råd var at henvende sig hos Motorhistorisk Samråd, så måtte vi kigge grundigt i vores netværk for at hjælpe den stakkels mand.

 

Gennem bestyrelsesmedlem Henning Thomsen’s kontakter i FIVA, blev der skabt kontakt til en person i vores franske søsterorganisation FFVE (FEDERATION FRANCAISE DES VEHICULES D’EPOQUE) der kunne hjælpe med at fremskaffe de rigtige papirer, og få dem sendt de rigtige steder hen i det franske system.

Den danske Nimbus er nu afmeldt, og kørt til Frankrig på en trailer. Den lokale hælebar har fremstillet en nummerplade, som man gør med den slags på de kanter. Cyklen er nu formelt på tålt ophold i Saint Sigismond de Clermont, hvor den nu kan nyde det nye otium under lunere himmelstrøg, med en glad ejer bag styret.

SENESTE NYHEDER

Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Læs Mere
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...
Læs Mere
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Billeder fortæller ofte en bedre historie i sig selv end lange forklaringer. Vi har derfor her samlet en række billedlige ...
Læs Mere
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Herunder følger historien om et lille stykke lovgivning: En flig af en lovbestemmelse, og en afgiftsreform for mere end 30 ...
Læs Mere
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
På dette link kan du hente en pdf-version af vores høringssvar, hvor vi på 4 tætskrevne sider, både roser, men ...
Læs Mere