Veterannavn i miskredit

Navnlig i Tyskland møder entusiasterne for tiden en hvis folkelig afstandtagen til brugen af det ellers hædersvundende navn NSU.

Det er NSU Club Danmark’s klubblad, der kan fortælle hvordan NSU entusiasterne i Tyskland er havnet i en forfærdelig og uholdbar situation. Sagen er den, at den ekstremistiske stærkt højreradikale fraktion, som netop nu spreder død og vold over alt i Tyskland, kalder sig NSU, fortæller formand Leo B. Madsen i klubbladet. Bogstaverne står dog i den forbindelse for NationalSozialistischen Untergrund.

Denne nynazistiske fraktion er for tiden, på grund af dens stærkt voldelige og kriminelle adfærd, meget omtalt i medierne. Da det samtidig efterhånden kun er det færreste i almenheden der er bekendt med hvad de tre bogstaver oprindeligt stod for, har det reelt betydet at man i større byer ikke kan bære t-shirts, huer eller anden beklædning, med betegnelsen NSU, i hvert fald ikke uden at risikere chikane. NSU klubben kan endda berette om hærværk på biler der får ruder og lygter knust, og ridset lakken, hvis de står offentligt parkeret.

De tyske NSU klubber, der ellers har et fortrinligt samarbejde med Audi, der de nuværende indehavere af betegnelsen NSU, har forsøgt at få Audi til at gå ud med en oplysningskampagne. Men ind til videre er det ikke lykkedes for de tyske veteranentusiaster at råbe ejerne af mærket op.

Leo B. Madsen siger, at resultatet er at det for tiden er meget utrygt at eje og køre en NSU i Tyskland, og at emnet selv sagt fyldte en del på det netop afholdte formandsmøde i forbindelse med det internationale NSU træf i Belgien.

SENESTE NYHEDER

Det er ikke så tit man møder veterankøretøjer i den daglige trafik. Det hænger sammen med at de kun må bruges lejlighedsvis. Det kan man dog selv nemt ændre på
Veterankørsel – Dit nemme valg
Du kan selv nemt ændre på registreringen til veterankørsel i Motorregisteret (DMR), det kan dog have betydning for lejlighedsvis kørsel, ...
Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Billeder fortæller ofte en bedre historie i sig selv end lange forklaringer. Vi har derfor her samlet en række billedlige ...
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Herunder følger historien om et lille stykke lovgivning: En flig af en lovbestemmelse, og en afgiftsreform for mere end 30 ...