Nu kan du afmelde køretøjet lokalt

Afmeldte emaljepladerI september kunne vi her på siden oplyse, at Skat efter henvendelse fra Motorhistorisk Samråd ville igangsætte en ændring af systemet således det ville blive muligt at afmelde, og indlevere historiske nummerplader, hos den lokale nummerpladeopereratør.

Skat oplyste os den gang, at de ville iværksætte en såkaldt ændringsanmodning til Motorregisteret, således at det snarest muligt ville være muligt at afmelde lokalt, på samme måde som det kan lade sig gøre at få leveret de sorte emaljeplader hos den lokale pladeoperatør. Nu er ændringsanmodning gået igennem, oplyser Skat til os, og per 16. december 2013 behøves man altså ikke at skulle til et af Skats fire motorcentre, for at enten afhente eller aflevere de historiske nummerplader. Man kan dog fortsat benytte disse, hvis det er nemmere.

Ændringen i systemet betyder at historiske plader fremover, der ud over også kan afmeldes af autoophuggere, Politiet og forsikringsselskaber.

Frem til denne ændring har det været muligt at sende nummerpladerne med posten, til Skats motorkontorer, men den mulighed er nu ophørt hvor man i stedet kan klare sagerne lokalt.

Proceduren for bestilling af historiske nummerplader kan ses via dette link: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1817307&vId=0&lang=DA Husk i den forbindelse at bestille en erklæring via Motorhistorisk Samråd, for på den måde at sikre at dine historiske nummerplader, også er historisk KORREKTE nummerplader!

SENESTE NYHEDER

Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Læs Mere
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...
Læs Mere
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Billeder fortæller ofte en bedre historie i sig selv end lange forklaringer. Vi har derfor her samlet en række billedlige ...
Læs Mere
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Herunder følger historien om et lille stykke lovgivning: En flig af en lovbestemmelse, og en afgiftsreform for mere end 30 ...
Læs Mere
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
På dette link kan du hente en pdf-version af vores høringssvar, hvor vi på 4 tætskrevne sider, både roser, men ...
Læs Mere