Når nummerpladerne skal være historisk KORREKTE

Siden nytåret har vi arbejdet på en tiltrængt opdatering af vores lille butik, hvor vi ekspederer de erklæringer man skal bruge for at ansøge om historiske nummerplader hos Skat.

Vores mangeårige trofaste ekspert udi de emaljerede nummerpladers univers, Erik Mieth, har beklageligvis måtte melde fra, da helbredet ikke længere er hvad det har været. Heldigvis har vi fundet en værdig arvtager i Michael Deichmann, der har overtaget sagerne per 1. januar.

Nyrenoveret butik

Vi har brugt muligheden for at gennemgå procedurer og hjemmesidens opsætning, således at købsoplevelsen gerne fremadrettet skulle opleves lidt mere gnidningsløst end hvad der ellers har været set.

Man kan uden problemer gå direkte på motorkontoret for selv at bestille de sorte emaljeplader, men Skat har ikke ekspertisen til at rådgive om hvad der er korrekt variant af nummerplade for dit køretøj, eller for din bopæl, og vil derfor oftest blot udlevere det først mulige nummer. Med en erklæring fra Motorhistorisk Samråd, sikrer man sig en nummerplade med det mest
historisk korrekte nummer baseret på køretøjet og ejeren bopæl.

Ved gennemgangen af hjemmesiden har vi tilrettet informationssiden om nummerpladeordningen, som man kan læse her. Vi har også gået selve bestillingsproceduren igennem, hvor vi blandt andet har lukket for betaling med Dankort. Denne funktion har været genstand for mange problemer, derfor er det blevet besluttet at betalingen skal foregå med almindelig overførsel til bankkonto. Bagsiden er naturligvis at det godt kan forlænge processen en dags tid eller to, men i samarbejde med en aktiv kasserer, så håber vi på at minimere tidsforbruget så meget som muligt. Gå direkte til bestillingsformularen her.

Udvalgsarbejde udstår

Sidste år blev der nedsat et udvalg af specialister der i samarbejde med Skat skulle, dels udrydde de fejl vi oplever på de historiske nummerplader, dels endeligt skulle fastslå hvad der så er det historisk korrekte i de enkelte perioder. I løbet af de næste par måneder vil ekspertgruppen sammenfatte deres indsamlede materiale om de tilbageværende originalplader, og aflevere dette til Skat med en anbefaling om at ændre ordningen i den retning.

En del af ekspertudvalgets anbefaling vil blive at udvide ordningen til også at indbefatte historisk korrekte nummerplader til vare og lastbiler, samt til campingvogne og trailere.

Det er Motorhistorisk Samråds forhåbning at ordningen hvor med de danske veteranentusiaster kan erhverve sig historiske nummerplader, bliver flyttet hen imod noget der kan kategoriseres så historisk KORREKT som muligt.

SENESTE NYHEDER

Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Læs Mere
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...
Læs Mere
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Billeder fortæller ofte en bedre historie i sig selv end lange forklaringer. Vi har derfor her samlet en række billedlige ...
Læs Mere
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Herunder følger historien om et lille stykke lovgivning: En flig af en lovbestemmelse, og en afgiftsreform for mere end 30 ...
Læs Mere
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
På dette link kan du hente en pdf-version af vores høringssvar, hvor vi på 4 tætskrevne sider, både roser, men ...
Læs Mere