Citroënfolk belønnes for stædighed

Citroën Ami6 BerlineDette er historien hvordan man med 28 års stædig søgen, kombineret med en hvis portion held, pludselig har kunnet dokumentere et ikke uvæsentlig punkt i dansk motorhistorie. Det er samtidig fortællingen om en ret usædvanlig samarbejdsform blandt de danske veteranklubber, der giver et af de bedste danske klubblade tilbage til entusiasterne.

I mere end 30 år har Jens Møller Nicolaisen stået bag forskellige frankofile udgivelser, her under “Attraction” som var videreudvikling af det oprindelige klubblad “2CV Vindspejlet” for den danske Citroën 2CV klub. Det blad udkom første gang i 1956, siden kom det til at hedde “Attraction”, Traction Avant klubben blev stiftet i 1982, og tæller nu godt 200 medlemmer. Jens Møller Nicolaisen har været redaktør på det blad siden 1983, og har desuden stået bag blandt andet en jubilæumsudgivelse omkring ID og DS modellerne

ID 19 KombiI sin utrættelige jagt på materiale der kan dokumentere de danske Citroën’er, har han manglet et billede af en af de meget få model ID 19 der blev leveret som varevogn, enten på gule plader uden bagsæde, eller på papegøjeplader med bagsæde og oplukkelige sidedøre. Der skulle i alt være solgt 34 styk af de to modeller til sammen, der stort set kun adskilte sig fra stationcar versionen, kaldet Break, ved at sideruderne var blændet af – Break var desuden en meget dyr model.

Pludselig en dag, som så mange gange før, stod der en herre og beundrede den gamle Citroen som Jens Møller Nicolaisen var kørende i til arrangementet på Gisselfeldt Slot, han kunne fortælle at Citroen’er havde han også haft en gang, her under blandt andet en ID 19 i Kombi version på papegøjeplader. Straks var Citroën redaktørens opmærksomhed skærpet, og en aftale måtte iværksættes om at gennemgå familiens albums for billeder af det skønne automobil.

Billedet med bilen (med campingvogn efter, bygget af en lokal tømmermester) der på det her tidspunkt var ejet af en Frede V. Nielsen i Rørvig, endte nu på forsiden af de danske Citroënklubbers sammenbragte klubblad “Attraction”, stolt poserende på forsiden af januar nummeret.

De er tre klubber der flager Citroënlogoet højt, og som er gået sammen i et utraditionelt samarbejde om et klubblad. Det er Dansk Citroënklub, Traction Avant Danmark og Dansk Citroën ID/DS Klub, der hver med selvstændige redaktører samler relevant materiale til fire udgivelser om året. Det er Jens Møller Nicholaisen der står for koordineringen af materialet og for design af omslaget. Redaktørerne fra de to andre klubber er Jan Winkler og Sven Hedegaard, og til sammen producerer de et meget læseværdigt og smukt klubblad, i et utraditionelt kvadratisk design.

Jens Møller Nicolaisen kan dog ikke koncentrere skriveriet til kun de fire klubudgivelser om året, han arbejder benhårdt på to bogudgivelser, hvor af den ene i følge planerne skal udkomme i løbet af 2014, medens den anden har lidt længere udsigter. Den første bliver en bog om Traction Avants i Danmark, og den særprægede historie der førte til at den spændende model kunne købes i her i landet. Der ud over så kommer der fra hans hånd en international bog om modellen, hvor Jens Møller Nicholaisen har haft en unik mulighed for at studere produktionsanalerne hos Citroën i Paris. Hans indgående studier vil bringe nyt lys over dokumentationen af Citroën Traction Avant, lover han.

Med den stædig der fremvises, der skal det nok blive et par særdeles spændende bøger til samlingen.Traction Avant Coupe

SENESTE NYHEDER

Det er ikke så tit man møder veterankøretøjer i den daglige trafik. Det hænger sammen med at de kun må bruges lejlighedsvis. Det kan man dog selv nemt ændre på
Veterankørsel – Dit nemme valg
Du kan selv nemt ændre på registreringen til veterankørsel i Motorregisteret (DMR), det kan dog have betydning for lejlighedsvis kørsel, ...
Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Billeder fortæller ofte en bedre historie i sig selv end lange forklaringer. Vi har derfor her samlet en række billedlige ...
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Herunder følger historien om et lille stykke lovgivning: En flig af en lovbestemmelse, og en afgiftsreform for mere end 30 ...