60 år med Dansk Rally Club

Jens Nielsen blev fejret med manerRallysportens koryfæer blev fejret med maner, da Dansk Rally Club fyldte 60 år.

Ved Dansk Rally Clubs 60-års jubilæumsfest forleden blev to af dansk rallysports største navne gennem tiderne fejret. 89-årige Arne Guldmark, Skibby, og 95-årige Jens Nielsen, Silkeborg, blev hyldet for tilsammen fem danmarksmesterskaber og for at have været pionerer i de år, hvor rallysportenfor alvor udviklede sig og blev populær.

Arne Guldmark var dansk mester i baneløb i 1961 i Volvo PV 544 og i rally i 1965 og 1966 i Ford Anglia, men blev måske allermest kendt for sine præstationer i verdens den gang hårdeste rally, Tour d’Europe, der var mellem 8.000 og 15.000 kilometer langt. I 1962 blev han klassevinder i løbet med Carl Marius Syberg i en Volvo PV 544.

Jens Nielsens karriere startede på to hjul før Anden Verdenskrig, men fra 1950 var det bilerne, der trak. Udover at vinde danske mesterskaber i 1968 og 1972 med Volvo 142 og hele fire generalklassesejre i det dengang meget prestigefyldte Rallye Baltic deltog Jens Nielsen i Rallye Monte-Carlo ikke mindre end 28 gange. I 1976 vandt han løbets Old Boys-konkurrence.

For at blive medlem af Dansk Rally Club skal man have deltaget i internationale rallyer, og klubben er samlingspunkt for mange tidligere kørere med en gennemsnitsalder på over 60 år. Men også flere af nutidens største rallynavne som den aktuelle danmarksmester Tim Svanholt, Roskilde, og hans konkurrent Steen Andersen, Brøndby, har licens i klubben.

Jubilæumsfesten blev afholdt i Sommer’s Automobile Museum i Nærum.

SENESTE NYHEDER

Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Alle klubber optaget i Motorhistorisk Samråd er nu inviteret til årsmøde, generalforsamling, og en spændende generel orientering, om de aktuelle ...
Kandidater til Årsmøde 2023
Kandidater til Årsmøde 2023
Opstillede kandidater til Det Motorhistoriske Årsmøde 2023 der afholdes i Middelfart den 25. november 2023 ...
Det er ikke så tit man møder veterankøretøjer i den daglige trafik. Det hænger sammen med at de kun må bruges lejlighedsvis. Det kan man dog selv nemt ændre på
Veterankørsel – Dit nemme valg
Du kan selv nemt ændre på registreringen til veterankørsel i Motorregisteret (DMR), det kan dog have betydning for lejlighedsvis kørsel, ...
Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...