60 år med Dansk Rally Club

Jens Nielsen blev fejret med manerRallysportens koryfæer blev fejret med maner, da Dansk Rally Club fyldte 60 år.

Ved Dansk Rally Clubs 60-års jubilæumsfest forleden blev to af dansk rallysports største navne gennem tiderne fejret. 89-årige Arne Guldmark, Skibby, og 95-årige Jens Nielsen, Silkeborg, blev hyldet for tilsammen fem danmarksmesterskaber og for at have været pionerer i de år, hvor rallysportenfor alvor udviklede sig og blev populær.

Arne Guldmark var dansk mester i baneløb i 1961 i Volvo PV 544 og i rally i 1965 og 1966 i Ford Anglia, men blev måske allermest kendt for sine præstationer i verdens den gang hårdeste rally, Tour d’Europe, der var mellem 8.000 og 15.000 kilometer langt. I 1962 blev han klassevinder i løbet med Carl Marius Syberg i en Volvo PV 544.

Jens Nielsens karriere startede på to hjul før Anden Verdenskrig, men fra 1950 var det bilerne, der trak. Udover at vinde danske mesterskaber i 1968 og 1972 med Volvo 142 og hele fire generalklassesejre i det dengang meget prestigefyldte Rallye Baltic deltog Jens Nielsen i Rallye Monte-Carlo ikke mindre end 28 gange. I 1976 vandt han løbets Old Boys-konkurrence.

For at blive medlem af Dansk Rally Club skal man have deltaget i internationale rallyer, og klubben er samlingspunkt for mange tidligere kørere med en gennemsnitsalder på over 60 år. Men også flere af nutidens største rallynavne som den aktuelle danmarksmester Tim Svanholt, Roskilde, og hans konkurrent Steen Andersen, Brøndby, har licens i klubben.

Jubilæumsfesten blev afholdt i Sommer’s Automobile Museum i Nærum.

SENESTE NYHEDER

Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Læs Mere
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...
Læs Mere
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Billeder fortæller ofte en bedre historie i sig selv end lange forklaringer. Vi har derfor her samlet en række billedlige ...
Læs Mere
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Herunder følger historien om et lille stykke lovgivning: En flig af en lovbestemmelse, og en afgiftsreform for mere end 30 ...
Læs Mere
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
På dette link kan du hente en pdf-version af vores høringssvar, hvor vi på 4 tætskrevne sider, både roser, men ...
Læs Mere