Rugbrød og stjernefrugter

VW RugbrødMed mere end 45.000 besøgende til årets udgave af Classic Motor Show i Bremen, slog den tyske messe i år endnu en besøgsrekord. Den korte afstand fra Danmark til den smukke by Bremen er en af grundende til at Classic Motor Show er særdeles velbesøgt af de danske entusiaster. Over alt i hallerne hørtes dansk tale, og danske firmaer har også stande på messen. Forskellige klubber havde arrangeret busture der til, og fra Veteranposten alene afgik tre busser proppet med veteranbilfolk.

Omkring 600 udstillere fra 12 lande tilbød reservedele, veteranbiler og motorcykler inden for oldtimer-området i Messe Bremens syv haller plus en ny, mobil hal 8.

“Det er 10% flere besøgende end sidste år”, fortalte Messe Bremens direktør Hans Peter Schneider, besøgende fra udlandet står for den største stigning på oldtimer-messen – der er flere og flere mennesker, som kører mere end 300 km. Det viser resultatet af en interviewundersøgelse, fortæller han og konkluderer  at omkring 14,3 procent af de nye besøgende er
kommet fra udlandet, især fra de skandinaviske lande.

 

Alfa ZagatoDet var tolvte gang der afholdtes klassiker-messe i Bremen, og som det er kendetegnende for denne Bremen messen, så er hallerne fyldt med de traditionelle tyske mærker som Mercedes og Porsche. Der til en lang række af andre eksklusive mærker, også med specielle karrosserier. Således var der stor opmærksomhed om en Alfa Romeo med Zagato designet karrosse i hal 6, en af blot 39 der blev udstillet af Bernhard Arnold fra det tyske firma Arnold Liebhaberfahrzeuge i Lauenau

Hvert år byder messen sig til med et særligt tema, i år var der fire særudstillinger i hallerne over tiden for det økonomiske mirakel i Tyskland, det tyske Wirtschaftswunder. Fra de ultraeksotiske Mercedes 300 og BMW 507 roadster, til de ydmyge trehjulede Heinkel og Messerschmidt kabinescootere, samt en særdeles smuk udstilling med de populære tyske knallerter fra perioden efter krigen og op igennem tresserne.

Mest markant i år var nok antallet af Mercedes-vogne i parkeringshusets til salg afsnit, og de mange enormt dyre VW type to kassevogne, hvor af en var prissat til 115.000 euro. Bemærkelsesværdigt var også udstillingen med køretøjer hvor kilometerne var ubetydelige, og hallerne med mængderne af reservedele.

Sædvanen tro har Classic Motor Show i Bremen, dedikeret de først par haller udelukkende til de to-hjulede, også her så bestemt en rejse værd.

Det næste Bremen Classic Motorshow finder sted fra fredag den 6. til søndag den 8. februar 2015 i Messe Bremen. Flere oplysninger på www.classicmotorshow.de.

SENESTE NYHEDER

Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Læs Mere
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...
Læs Mere
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Billeder fortæller ofte en bedre historie i sig selv end lange forklaringer. Vi har derfor her samlet en række billedlige ...
Læs Mere
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Herunder følger historien om et lille stykke lovgivning: En flig af en lovbestemmelse, og en afgiftsreform for mere end 30 ...
Læs Mere
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
På dette link kan du hente en pdf-version af vores høringssvar, hvor vi på 4 tætskrevne sider, både roser, men ...
Læs Mere