Det går “bra” i Sverige

Fra den svenske søsterorganisation er der netop udkommet deres nyhedsbrev. Her i kan man læse om de seneste tiltag i vores naboland, og om hvad det er svenskerne har fokus på lige nu før sæsonen går i gang.

Man kan blandt andet læse om et netværk for svenske politikere i rigsdagen, hvor de politiske udvalg og deres sekretariater kan følge med i udviklingen omkring de historiske køretøjer. Som initiativtagere kan MHRF medvirke når der skal tages væsentlige beslutninger i såvel det hjemlige, som i EU. Det er planen at netværket skal samles et par gange om året, senest her i januar.

 

Et andet væsentligt tiltag som er gjort er etableringen af et Svensk Motorhistorisk Arkiv, hvor vigtige dele af den svenske kulturhistorie i form af motorrelateret litteratur, film og billeder skal gemmes og arkiveres for eftertiden.

Nyhedsbrevet skriver også om den kommende FIVA undersøgelse der også snart skal i værksættes her i Danmark, hvor alle danske entusiaster skal medvirke til at kortlægge brugen af veterankøretøjerne i Europa.

Vi står jo på kanten af et gryende forår og derfor en forhåbentlig lang og god sæson. Det gælder naturligvis også i Sverige hvor man har puttet flere arrangementer i 2014 kalenderen. På otte datoer kan man møde MHRF’s repræsentanter ved forskellige arrangementer. Her under det store show i påsken i Elmia, hvor hele den ene hal er tilegnet MHRF’s tema, der i år er nyttekøretøjer. Der ud over naturligvis den Motorhistoriske dag, som i Sverige er 6. juni, dagen efter den danske køredag.

Hent det svenske nyhedsbrev via dette link: http://mhrf.se/PaGang_1_14b

SENESTE NYHEDER

Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Læs Mere
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...
Læs Mere
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Billeder fortæller ofte en bedre historie i sig selv end lange forklaringer. Vi har derfor her samlet en række billedlige ...
Læs Mere
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Herunder følger historien om et lille stykke lovgivning: En flig af en lovbestemmelse, og en afgiftsreform for mere end 30 ...
Læs Mere
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
På dette link kan du hente en pdf-version af vores høringssvar, hvor vi på 4 tætskrevne sider, både roser, men ...
Læs Mere