Det går “bra” i Sverige

Fra den svenske søsterorganisation er der netop udkommet deres nyhedsbrev. Her i kan man læse om de seneste tiltag i vores naboland, og om hvad det er svenskerne har fokus på lige nu før sæsonen går i gang.

Man kan blandt andet læse om et netværk for svenske politikere i rigsdagen, hvor de politiske udvalg og deres sekretariater kan følge med i udviklingen omkring de historiske køretøjer. Som initiativtagere kan MHRF medvirke når der skal tages væsentlige beslutninger i såvel det hjemlige, som i EU. Det er planen at netværket skal samles et par gange om året, senest her i januar.

 

Et andet væsentligt tiltag som er gjort er etableringen af et Svensk Motorhistorisk Arkiv, hvor vigtige dele af den svenske kulturhistorie i form af motorrelateret litteratur, film og billeder skal gemmes og arkiveres for eftertiden.

Nyhedsbrevet skriver også om den kommende FIVA undersøgelse der også snart skal i værksættes her i Danmark, hvor alle danske entusiaster skal medvirke til at kortlægge brugen af veterankøretøjerne i Europa.

Vi står jo på kanten af et gryende forår og derfor en forhåbentlig lang og god sæson. Det gælder naturligvis også i Sverige hvor man har puttet flere arrangementer i 2014 kalenderen. På otte datoer kan man møde MHRF’s repræsentanter ved forskellige arrangementer. Her under det store show i påsken i Elmia, hvor hele den ene hal er tilegnet MHRF’s tema, der i år er nyttekøretøjer. Der ud over naturligvis den Motorhistoriske dag, som i Sverige er 6. juni, dagen efter den danske køredag.

Hent det svenske nyhedsbrev via dette link: http://mhrf.se/PaGang_1_14b

SENESTE NYHEDER

Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Alle klubber optaget i Motorhistorisk Samråd er nu inviteret til årsmøde, generalforsamling, og en spændende generel orientering, om de aktuelle ...
Kandidater til Årsmøde 2023
Kandidater til Årsmøde 2023
Opstillede kandidater til Det Motorhistoriske Årsmøde 2023 der afholdes i Middelfart den 25. november 2023 ...
Det er ikke så tit man møder veterankøretøjer i den daglige trafik. Det hænger sammen med at de kun må bruges lejlighedsvis. Det kan man dog selv nemt ændre på
Veterankørsel – Dit nemme valg
Du kan selv nemt ændre på registreringen til veterankørsel i Motorregisteret (DMR), det kan dog have betydning for lejlighedsvis kørsel, ...
Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...