Ud i Europa

Drømmer du om at tage det veterankøretøj med på langfart gennem Europa, så er der mange tilbud der ude. Europas mange veterankøretøjsklubber arrangerer et væld af køreture, typisk i lokaliteter der er noget mere eksotiske end lille flade Danmark kan byde på, men naturligvis på ingen måde så charmerende som vores eget nabolag.

 Blandt de indbydelser i sekratriatets indbakke ligger der en specifikt til MG folket, der bydes ind til en tur op og ned gennem Dolomiterne fra den 15-18. maj og en anden tur fra 26/6 – 29/6. Se mere information på mg-dolomites.jimdo.com

 Det Østrigske medlem af FIVA, Automobil Veteranen Club Austria (AVCA), byder også ind til bjergfart i de Østrigske alper. Deres tur udfordrer køretøjets mekanik maksimalt når kortegen skal op gennem bjergpas i flere kilometers højde. Arrangementet “Austria Historic” forløber over en hel uge fra den 28. juni, og er med begrænset deltagelse til 40 køretøjer. Se mere på www.avca.at

Er man ikke så meget til bjergkørsel så indbyder den italienske organisation Automotoclub Storico Italiano (ASI) til ASI Moto Show 2014. Det foregår på racerbanen Varano de’ Melegari i Parma regionen fra den 9. -11. maj. Arrangementet er for motorcykler ældre end 1993, og i år er der en særlig hyldest indbygget til Rudge gennem det italienske Rudge register. Der ud over vil man hylde den navnkundige italienske konstruktør og racerkører Roberto Gallina. Læs mere om arrangementet på www.asifed.it/asimotorshow/event/

God tur, og hils fra lille Danmark ude i Europa

SENESTE NYHEDER

Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Alle klubber optaget i Motorhistorisk Samråd er nu inviteret til årsmøde, generalforsamling, og en spændende generel orientering, om de aktuelle ...
Kandidater til Årsmøde 2023
Kandidater til Årsmøde 2023
Opstillede kandidater til Det Motorhistoriske Årsmøde 2023 der afholdes i Middelfart den 25. november 2023 ...
Det er ikke så tit man møder veterankøretøjer i den daglige trafik. Det hænger sammen med at de kun må bruges lejlighedsvis. Det kan man dog selv nemt ændre på
Veterankørsel – Dit nemme valg
Du kan selv nemt ændre på registreringen til veterankørsel i Motorregisteret (DMR), det kan dog have betydning for lejlighedsvis kørsel, ...
Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...