Ud i Europa

Drømmer du om at tage det veterankøretøj med på langfart gennem Europa, så er der mange tilbud der ude. Europas mange veterankøretøjsklubber arrangerer et væld af køreture, typisk i lokaliteter der er noget mere eksotiske end lille flade Danmark kan byde på, men naturligvis på ingen måde så charmerende som vores eget nabolag.

 Blandt de indbydelser i sekratriatets indbakke ligger der en specifikt til MG folket, der bydes ind til en tur op og ned gennem Dolomiterne fra den 15-18. maj og en anden tur fra 26/6 – 29/6. Se mere information på mg-dolomites.jimdo.com

 Det Østrigske medlem af FIVA, Automobil Veteranen Club Austria (AVCA), byder også ind til bjergfart i de Østrigske alper. Deres tur udfordrer køretøjets mekanik maksimalt når kortegen skal op gennem bjergpas i flere kilometers højde. Arrangementet “Austria Historic” forløber over en hel uge fra den 28. juni, og er med begrænset deltagelse til 40 køretøjer. Se mere på www.avca.at

Er man ikke så meget til bjergkørsel så indbyder den italienske organisation Automotoclub Storico Italiano (ASI) til ASI Moto Show 2014. Det foregår på racerbanen Varano de’ Melegari i Parma regionen fra den 9. -11. maj. Arrangementet er for motorcykler ældre end 1993, og i år er der en særlig hyldest indbygget til Rudge gennem det italienske Rudge register. Der ud over vil man hylde den navnkundige italienske konstruktør og racerkører Roberto Gallina. Læs mere om arrangementet på www.asifed.it/asimotorshow/event/

God tur, og hils fra lille Danmark ude i Europa

SENESTE NYHEDER

Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Læs Mere
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...
Læs Mere
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Billeder fortæller ofte en bedre historie i sig selv end lange forklaringer. Vi har derfor her samlet en række billedlige ...
Læs Mere
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Herunder følger historien om et lille stykke lovgivning: En flig af en lovbestemmelse, og en afgiftsreform for mere end 30 ...
Læs Mere
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
På dette link kan du hente en pdf-version af vores høringssvar, hvor vi på 4 tætskrevne sider, både roser, men ...
Læs Mere