Studenterkørsel i Veteranlastbil

Regler for StudenterkørselI et friskt nyhedsbrev ønsker Trafikstyrelsen, de kommende nybagte studenter en rigtig god køretur.

Tiderne, hvor det primært var hestevogne, der trak de nyudklækkede studenter rundt på tur, synes at være svunden. Derfor vil Trafikstyrelsen gerne informere om, hvad man skal være opmærksom på, når man bestiller en vogn til hele klassen, så turen bliver så sikker som mulig.

For det første, så skal chaufføren en tur til en synshal for at få synet og godkendt sin vogns indretning til kørsel med studenter.

Efterfølgende skal han søge om tilladelse hos politiet til kørslen, og overholde vilkårene, som stilles for studenterkørsel, hvilket blandt andet vil sige, at det ikke er tilladt at køre på motorvej.

 Vicedirektør i Trafikstyrelsen, Keld Ludvigsen, siger:

“Det er jo en herlig tradition, vi har i Danmark. Selvom det for mit eget vedkommende jo er rigtig mange år siden, at turen rundt blev fuldført, mindes jeg den med glæde. Og det er også det, vi gerne vil sikre kommer til at ske for alle de unge mennesker, der bliver færdige i år. Derfor synes vi, at det er på sin plads, lige at give et kort og simpelt overblik over, hvad de skal sikre sig inden de starter turen.”

Keld Ludvigsen siger endvidere:

“Den dag, hvor eksamensbeviserne bliver uddelt, der skal de unge mennesker udelukkende tænke på en ting. Nemlig at more sig. Og hvis de sørger for lige at få tjekket, at alt er i orden inden, så sikrer de også, at turen ikke bliver ødelagt på grund af manglende tilladelser eller lignende. For det vil simpelthen bare være for surt”

Vicedirektøren understreger, at det er hos politiet, at chaufføren skal have sin tilladelse, men at det selvfølgelig vil være smart, hvis de studerende lige ser, at politiets tilladelse er på plads, inden de tager af sted.

Fra Motorhistorisk Samråds side ønsker vi også alle de nye studenter en rigtig hyggelig dag, og nyd nu det gamle køretøj i får fornøjelsen af at køre med i.

SENESTE NYHEDER

Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Læs Mere
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...
Læs Mere
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Billeder fortæller ofte en bedre historie i sig selv end lange forklaringer. Vi har derfor her samlet en række billedlige ...
Læs Mere
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Herunder følger historien om et lille stykke lovgivning: En flig af en lovbestemmelse, og en afgiftsreform for mere end 30 ...
Læs Mere
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
På dette link kan du hente en pdf-version af vores høringssvar, hvor vi på 4 tætskrevne sider, både roser, men ...
Læs Mere