Klassisk Køredag ændrer lukkeloven

Nu må butikkerne holde åbent når veteranerne gæster SorøDen store succes med afholdelse af Klassisk Køredag den 5. juni i Sorø, har nu ført til en ændring af vilkårene for lukkeloven.

Efter Klassisk Køredag på grundlovsdag i Sorø i år, meldte Sorøs borgmester, Gert Jørgensen (K) ud med et krav om dispensation for lukkeloven. Han mente at det burde være muligt for de forretningsdrivende at holde åbent, så de kunne tage godt i mod byens mange gæster.

Der var nogle af de lokale butikker der i år valgte at holde åbent trods lukkelovens begrænsninger, det førte til mange avisskriverier efter HK Handel politianmeldte butikkerne for brud mod lukkeloven.

 I ni år har de lokale veterankøretøjsklubber valgt, den smukke gamle købstad som center for af de største arrangementer på Motorhistorisk Køredag i Danmark. De seneste to år er lokale entusiaster og foreninger gået med ind i arbejdet med at gøre dagen til en stor oplevelse for hele familien. Der er således særforestillinger i den lokale biograf, og live musik med danseundervisning på torvet, alt sammen ud fra et særligt nostalgisk tema som navnlig Sorø Museum står i spidsen for.

Det er Sjællands Motorveteraner, Dansk Veteranbil Klubs mødested på Vestsjælland og Veteranmotorcyklens Venner der har løbet Klassisk Køredag i Sorø i gang. Der ud over gæstes arrangementet af en lang række mærkeklubber og entusiaster der sammen med nysgerrige lokale, fylder Sorøs gader og stræder den 5. juni.

Med så mange gæster lige uden for butiksfacaderne er der ikke noget at sige til at de lokale næringsdrivende også gerne vil give deres besyv med. Borgmesteren tog derfor fat i den konservative erhvervsordfører Brian Mikkelsen, der har åbnet spørgsmålet om en lempelse op i forligskredsen omkring lukkeloven, og bragt sagen for erhvervsministeren.

Forligskredsen er netop enedes om at lempe lukkeloven, så butikker i mindre byer får mulighed for at holde åbent i forbindelse med arrangementer som Klassisk Køredag i Sorø,
oplyser Brian Mikkelsen, erhvervsordfører for Det Konservative Folkeparti, til Dagbladet Ringsted

– År efter år har arrangementet Klassisk Køredag på Grundlovsdag forandret Sorø til en folkefest. Men et stor arrangement i en mindre by har hidtil ikke været nok til at udløse en dispensation fra lukkeloven. Nu får vi den fornødne fleksibilitet, så også de mindre købstæder får samme muligheder som de store byer for at hamle op med konkurrencen fra indkøbscentrene, siger Brian Mikkelsen.

Med lempelsen af lukkeloven kan butikkerne i Sorø holde åbent uden at overtræde loven.

De tre klubber, og alle de lokale aktører mødes i begyndelsen af oktober for at evaluere årets arrangement, her vil de nye muligheder indgå i planerne for Klassisk
Køredag på grundlovsdag 2015 i Sorø.

SENESTE NYHEDER

Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Alle klubber optaget i Motorhistorisk Samråd er nu inviteret til årsmøde, generalforsamling, og en spændende generel orientering, om de aktuelle ...
Kandidater til Årsmøde 2023
Kandidater til Årsmøde 2023
Opstillede kandidater til Det Motorhistoriske Årsmøde 2023 der afholdes i Middelfart den 25. november 2023 ...
Det er ikke så tit man møder veterankøretøjer i den daglige trafik. Det hænger sammen med at de kun må bruges lejlighedsvis. Det kan man dog selv nemt ændre på
Veterankørsel – Dit nemme valg
Du kan selv nemt ændre på registreringen til veterankørsel i Motorregisteret (DMR), det kan dog have betydning for lejlighedsvis kørsel, ...
Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...