At svare, “EL”-ler ikke

Høringssvar om handel med ElDet er ikke alt høringsmateriale vi får tilsendt som er lige relevant for de historiske køretøjer. Men vi svarer gerne, som man jo bør når man bliver spurgt. I denne uge har vi således afleveret høringssvar omkring “Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet (Tilpasninger til engrosmodellen)”

Nuvel uanset hvor grundigt vi gennemlæste materialet kunne der ikke konstateres nogen indvirkning på brugen eller ejerskabet af de historiske køretøjer, eller andre køretøjer for den sags skyld.

En gennemgang af de registrerede køretøjer i Danmark med eldrift viste at der var cirka 40 styk på danske nummerplader, der kunne kategoriseres som historiske ud fra alderen taget i betragtning.

  Vores høringssvar til Skatteministeriet blev derfor i al sin enkelhed følgende:

Vi hæfter os ved at veterankøretøjer ikke omtales specifikt i høringsmaterialet. Motorhistorisk Samråd mener at de historiske køretøjer ikke skal stilles ringere end andre køretøjer, hvorfor en eventuel refusion for elforbrug også bør gælde de historiske køretøjer. I forhold til de ændringer der er foreslået i høringsmaterialet, så har vi ikke nogle kommentarer.

Vores opgørelse viser at der for tiden er registret omkring 40 køretøjer i Danmark, der kan kategoriseres som historiske, og som er elektrisk drevet. Sandsynligvis vil antallet nok blive større i fremtiden, men da disse køretøjer ikke stilles ringere, har Motorhistorisk Samråd ikke yderligere kommentarer til høringsmaterialet.

Med venlig hilsen

Motorhistorisk Samråd

 

 

SENESTE NYHEDER

Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Læs Mere
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...
Læs Mere
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Billeder fortæller ofte en bedre historie i sig selv end lange forklaringer. Vi har derfor her samlet en række billedlige ...
Læs Mere
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Herunder følger historien om et lille stykke lovgivning: En flig af en lovbestemmelse, og en afgiftsreform for mere end 30 ...
Læs Mere
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
På dette link kan du hente en pdf-version af vores høringssvar, hvor vi på 4 tætskrevne sider, både roser, men ...
Læs Mere