Tyverier fra træftelte

Denne sommer har tilsyneladende været hjemsøgt af tyve, der har fundet en lukrativ indtægtskilde ved at gæste forskellige MC-træf rundt om i landet.

Dansk BSA Klub afholder i denne uge Internationalt Rally i Vejen med 280 personer fra 10 Lande. Den store ankomstdag var lørdag den 8/8, og desværre blev de lørdag nat udsat for tyveri fra teltområdet.

Fremgangsmåden var at den eller de der udførte tyverierne sent på natten – efter baren havde lukket og inden det blev lyst – har bevæget sig rundt mellem teltene. Teltene er blevet lynet op, man har taget/fisket bukser og jakker ud fra både fortelt og soverum, og derefter taget hvad der var af kontanter i punge og lommer. Tøjet er blevet lagt tilbage i teltet igen og der er blevet lynet næsten til igen.

På pladsen under Internationalt BSA Meet blev mere end 10 telte besøgt, og der er stjålet godt kr. 10.000 fra fem forskellige personer.

Dansk BSA Klubs kasserer Bjarne Olsen var til Englændertræf på Mosten i juni, hvor han efter samme fremgangsmåde fik stjålet sin pung.

Efterfølgende har Dansk BSA Klub hørt at Matchless/AJS træffet i Kerteminde for 2 uger siden var udsat for lignende tyverier, hvor der blev stjålet kontanter for kr. 40.000,- på en nat.

På grund af disse tidligere tyverier ringede de til Palle Munk, Triumph klubben, der næste weekend skal afholde Britannia Rally i Rødkærsbro, for at fortælle om deres ubudne besøg og advare om et måske lignende besøg af omrejsende kriminelle.

Palle Munk fortalte så, at en anden klub i Rødkærsbro havde afholdt træf weekend før, hvor de natten mellem fredag og lørdag havde haft tyverier fra teltene af kontanter.

Det ligner et mønster af nogen, der har fundet en kilde. Ind første nat, hvor gæsterne har rejst hele dagen, måske fået et par øl om aftenen, for til sidst at falde i dyb søvn i sit telt. Første dag har alle også en del kontanter med sig, og denne nat slå de kriminelle til!

Episoden her har betydet, at Dansk BSA Klub har 2 mand på pladsen med hunde, gående i teltområdet fra kl. 2300 til 0600 resten af ugen, hvor vores int. rally forløber. Det er en ærgerlig udvikling og en ind til nu unødig udgift, lyder det fra klubben, der opfordrer til at sprede informationerne videst muligt.

SENESTE NYHEDER

Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Læs Mere
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...
Læs Mere
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Billeder fortæller ofte en bedre historie i sig selv end lange forklaringer. Vi har derfor her samlet en række billedlige ...
Læs Mere
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Herunder følger historien om et lille stykke lovgivning: En flig af en lovbestemmelse, og en afgiftsreform for mere end 30 ...
Læs Mere
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
På dette link kan du hente en pdf-version af vores høringssvar, hvor vi på 4 tætskrevne sider, både roser, men ...
Læs Mere