Kopier dine dokumenter før salg

De gamle dokumenter er værdifulde i en moderne tidsalderFor tiden modtager vi en del henvendelser om køretøjer der har mistet sin identitet, det kan eksempelvis være fordi køretøjets registreringspapirer er bortkommet, og hvor ejeren nu skal til syn med køretøjet eller ønsker at sælge det.

Med indførelsen af det digitale motorregister, der skal køretøjer være oprettet i systemet for at systemet kan håndtere det, det er derfor væsentligt at kunne dokumentere et køretøjs tidligere afgiftshistorik, så det kan påvises at der er betalt fuld registreringsafgift på køretøjet.

Vi har tidligere fortalt om processen med at skaffe tilladelse til syn gennem SKAT, det kan man læse om i denne her artikel: Hvad gør man med et papirløst køretøj? Men en stigning i henvendelser her efter nytår, omkring denne problematik, gør det nødvendigt at henlede opmærksomheden på vigtigheden i at sikre sig vederhæftig dokumentation for køretøjet.

Det er med andre ord væsentligt at sikre sig kopier af registreringspapirer og andre dokumenter som tolddokumenter og lignende, så man på den ene eller den anden måde kan dokumentere køretøjet.

En af de henvendelser vi har modtaget drejer sig om veteranbil der er blevet handlet sidste sommer, og som den nye ejer skulle bruge vinteren på at fikse op og syne til foråret. Bilen har ikke været indregistreret i nogle år, men der fulgte et sæt registreringspapirer med. Uheldigvis brændte ejerens hus i juledagene, den gamle bil slap uskadt men det gjorde papirerne til
køretøjet ikke. Det vil sige i det tilfælde her der ved man det ikke for selskabet der skulle sikre brandtomten, har bortskaffet ALT, og altså også de sidste eksisterende originaldokumenter på køretøjet i garagen.

Processen med at få SKAT til at godtage et køretøj og udstede nye registreringspapirer er særdeles omstændig, og er baseret på hvilke beviser der kan fremskaffes på køretøjet. Havde den tidligere eller nuværende ejer så i det mindste taget fotokopier af dokumenterne, så var der trods alt lidt mere at arbejde med. I de her højteknologiske tider der er det jo heller ikke
noget problem at scanne og gemme den slags dokumenter online, uden at det koster det store.

Der skal derfor lyde en stor opfordring til at få kopieret (og gemt sikkert) alle de dokumenter der vedrører køretøjerne. Så man sikrer sig at historikken kan genskabes, både med hensyn til registrering og køretøjets generelle historie.

SENESTE NYHEDER

Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Alle klubber optaget i Motorhistorisk Samråd er nu inviteret til årsmøde, generalforsamling, og en spændende generel orientering, om de aktuelle ...
Kandidater til Årsmøde 2023
Kandidater til Årsmøde 2023
Opstillede kandidater til Det Motorhistoriske Årsmøde 2023 der afholdes i Middelfart den 25. november 2023 ...
Det er ikke så tit man møder veterankøretøjer i den daglige trafik. Det hænger sammen med at de kun må bruges lejlighedsvis. Det kan man dog selv nemt ændre på
Veterankørsel – Dit nemme valg
Du kan selv nemt ændre på registreringen til veterankørsel i Motorregisteret (DMR), det kan dog have betydning for lejlighedsvis kørsel, ...
Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...