Uklarhed omkring historiske plader til last- og varevogne fjernet

Motorhistorisk Samråd har tidligere annonceret, at efter en klagesag i Landsskatteretten havde SKAT bøjet sig og åbnet for historiske plader til last- og varevogne fra før 1. juli 1950. Disse køretøjer var udstyret med sorte nummerplader ligesom personvogne. Deres særlige status fremgik af en lille rød plade med politihånden placeret ved siden af nummerpladen, men selve nummerpladen var ligesom den til personvognene.

Det viste sig imidlertid at SKAT ikke havde lukket posen helt op. Af uforklarlige årsager ændrede SKAT sit interne styringssignal til, at kun hvis man kunne dokumentere det oprindelige registreringsnummer til en sådan lastbil, kunne man få historiske plader – ellers ikke. For importerede køretøjer eller tidligere militær- eller beredskabskøretøjer er det jo ikke muligt, så det var en afgørelse, der ikke var praktisk mulig at efterleve og efter vores bedste overbevisning også i strid med ånden i Landsskatterettens afgørelse.

Da Motorhistorisk Samråd blev kontaktet af SKAT vedrørende en erklæring MhS havde lavet på en militærlastvogn fra 1948, var det i den grad i modstrid med SKATs efterlevelse af Landsskatterettens afgørelse hvilket blev gjort meget klart for medarbejderen fra SKAT. Vi erfarer nu, at efter et internt møde i SKAT, er det interne styringssignal nu ændret til, at man skal have en erklæring fra MhS for at kunne få historiske nummerplader til last- og varevogne ældre end 1. juli 1950. Denne ændring finder vi tilfredsstillende.

Disse erklæringer bestilles på vores hjemmeside på http://motorhistorisk.dk/historiske-nummerplader/

(Billedet forestiller en Volvo lastvogn fra ca. 1937-38, som blandt andet kørte på fragtruten Stege – Nykøbing F. Billedet er taget ud for Hjelm Købmandsforretning på Møn. Personen ved bilen er chauffør Johannes Krogh og er venligst stillet til rådighed af John Damgaard Steffensen, hvis far ejede Volvoen)

SENESTE NYHEDER

Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Alle klubber optaget i Motorhistorisk Samråd er nu inviteret til årsmøde, generalforsamling, og en spændende generel orientering, om de aktuelle ...
Kandidater til Årsmøde 2023
Kandidater til Årsmøde 2023
Opstillede kandidater til Det Motorhistoriske Årsmøde 2023 der afholdes i Middelfart den 25. november 2023 ...
Det er ikke så tit man møder veterankøretøjer i den daglige trafik. Det hænger sammen med at de kun må bruges lejlighedsvis. Det kan man dog selv nemt ændre på
Veterankørsel – Dit nemme valg
Du kan selv nemt ændre på registreringen til veterankørsel i Motorregisteret (DMR), det kan dog have betydning for lejlighedsvis kørsel, ...
Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...