Kandidater til bestyrelsen – Årsmøde 2016

Den 19. november på Comwell hotel i Middelfart afholdes Motorhistorisk Samråds årsmøde.

I år skal vælges fire medlemmer til bestyrelsen, da nogle stykker ikke længere ønsker genvalg, og en enkelt godt vil nøjes med opstille som suppleant. Heldigvis har flere ønsket at stille op, og tage del i arbejdet med at sikre gode forhold i fremtiden for de historiske køretøjer i Danmark.

Her følger en lille præsentation af de kandidater der ind til videre er opstillet. Ifølge vores vedtægter er det muligt at opstille kandidater, op til og under årsmødet.

Kandidaterne her under er opstillet sideordnet, og i alfabetisk rækkefølge:

 

larsgenild2Lars Genild

(Bestyrelsesmedlem – Villig til genvalg)

Årgang 1961, bosiddende i Odense, og med en uddannelsesmæssig baggrund som Maskinmester.

Bestrider posten som Technical Manager i en industrivirksomhed indenfor jernbanebranchen, hvor arbejdet lidt for ofte griber forstyrrende ind i tiden til at dyrke hobby interesserne.

Startede karrieren som ”petrol-head” som otteårig, hvor en del af sparepengene blev sat i en NSU Quickly, som senere blev håndmalet om i farverne lilla og gul. Jeg har siden haft et særligt blødt punkt omkring de to-hjulede motoriserede køretøjer af især engelsk herkomst – at man elsker én er dog ikke ensbetydende med at man behøver hade alle andre, hvorfor parcellens samlet 11 motorcykler er af flere fabrikater.

Har igennem 16 år varetaget posten som formand for Dansk BSA Klub, og er efter endt gerning blevet udnævnt til æresmedlem. Allerede i 90-erne under formandsperioden blev Dabnske BSA Klub medlem af MhS, og med ønsket om en aktiv deltagelse blev det ligeledes til en bestyrelsespost i MhS.

Siden er repræsentantskabet blevet varetaget for Albion MC, og har siddet i bestyrelsen i tre omgange for disse klubber.

I MhS har fokus især været på lovgivning og samtidigt det internationale lobbyarbejde via FIVA.

I den forbindelse er det blevet til flere perioder i FIVA’s Legislation Commission, der efter MhS’s opfattelse er den del af FIVA, der umiddelbart giver mest værdi for de danske medlemmer.

Da det er min klare opfattelse, at de bedste løsninger på lovgivningsproblemer, er dem der løses FØR nogen overhovedet opdager problemet og ikke mindst FØR lovgivningsteksten er nedfældet og vedtaget, har arbejdet på det især europæiske plan den største interesse.

Af samme grund har posten i FIVA’s LC stadig min interesse, ligesom der arbejdes aktivt på at tilpasse FIVA’s love og vedtægter til fremtiden.

Trods efterhånden en del år i MhS’s bestyrelse er det stadig interessen der driver værket, og så længe at jeg finder opgaverne interessante og at jeg føler jeg kan give sagsforløbet værditilvækst, ønsker jeg stadig at bidrage med min arbejdsindsats i MhS og FIVA.

Henrik Heimbürgerhenrikheimburger

(Ny kandidat)

Jeg er 68 år gammel. Efter en 3 års kontrakt i Flyvevåbnet blev jeg ansat hos fa. O.Sommer a/s, hvor jeg arbejdede i 21 år i med en uddannelse som karosseripladesmed. Efter 5 år som svend overgik jeg til administrativt arbejde indenfor reservedele og værkførergerningen i huset. Uddannelsesmæssigt har jeg efterfølgende gennemført 3 merkonomlinier og læst 2 år af svagstrømsingeniør-studiet. I dag er jeg selvstændig.

Fritiden foregår for en stor del med veterankøretøjer, dels egne motorcykler og biler, dels i mit virke i Sommers Automobile Museum som medlem af kustodegruppen Motorhistoriske Formidlere herunder som kustode på museet, dels med praktisk arbejde med mekanikken i mit eget værksted.

Mine kompetencer mht. bestyrelsesarbejdet i MhS er dels min ovennævnte tekniske baggrund, dels mit ønske om og kendskab til praktisk kontakt til branchens organisationer og de relevante myndigheder på motor- og trafikområdet, samt at jeg er forhandlingsvant på alle niveauer.

Som menneske er jeg struktureret, vedholdende og stræbsom samt meget dedikeret i de opgaver jeg påtager mig.

Jeg ser frem til det kommende årsmøde, hvor jeg naturligvis deltager.

 

Lisa Mikkelsenlisa_mikkelsen3

(Kasserer – Villig til genvalg)

Jeg var i 1997 med til at starte Fiat Mini Klub Sjælland og har frem til 2012 været med i bestyrelsen dels som kasserer senest som formand. Min mand og jeg har gennem årene samlet en del små Fiat’er, haft en Ford Y og har nu også en Buick fra 1929. Jeg er redaktør på klub- og medlemsblade for et par bilklubber. Jeg er også medlem af Bornholms Motorveteraner.

Jeg har tidligere i seks år siddet i Motorhistorisk Samråds bestyrelse og har efterfølgende virket som Motorhistorisk Samråds revisor i tre år. Blev opfordret til at stille op til valg til bestyrelsen for 3 år siden, og har de sidste 3 år fungeret som kasserer og styret økonomien.

Jeg har altid haft en stor interesse for veterankøretøjer og ønsker, at vi skal værne om og bevare denne kulturarv. Jeg forsøger også at formidle interessen for veterankøretøjer videre til den yngre generation.

 

Ole Nørretrandersolenoerretranders

(Ny kandidat)

Jeg hedder Ole Nørretranders, bor i Dronningmølle og er pensioneret oberst fra Flyvevåbnet. Alder: 68 år.

Jeg har altid interesseret mig for biler. Var i 1975 med til at starte den danske TR-Klub, TR-Club-DK, hvor jeg i mange år var formand og nu efter pensionering igen i bestyrelsen som næstformand. Jeg er mangeårig medlem af FDM og Dansk Veteranbilklub. Har importeret biler fra USA, og havde i den forbindelse mange kampe med Skat. Jeg har idag to veteranbiler, en TR5, som jeg har haft i 43 år og en TR7, samt en Pontiac Firebird, en Rover 75 og en Toyota Celica, så mine bilinteresser spænder vidt. Er endvidere medlem af Rover Owners Club og en amerikanerbilklub. I de glade 80-ere og i begyndelsen af 90-erne kørte jeg sportsvognsløb på Ring Djursland.

 

Steen Rode-Møllersteenrodemoeller2

(Formand – Villig til genvalg)

Født 1951 og blev som 14 årig overladt hvervet at vedligeholde familiens Folkevogne og en OPEL en gang imellem. Ud over en ny SCO-knallert, senere NIMBUS og siden 1996 en BMW 90/6 med Steib sidevogn, har det været de 4-hjulede, der køretøjsmæssigt har fyldt mest. Min første bil var en 1930 FORD A 1/2 tons pick-up. Den blev restaureret og solgt og siden er mange biler gået gennem mine hænder.

Jeg har været soldat i Flyvevåbnet fra 3. august 1970 til 30. april 2012 (pension).

Bilsamlingen i dag består af 13 biler: 2 FORD A Tudor 1930, 2 Mercedes 170Va fra 1952, en 190D fra 1964, 4 Folkevogne type 1 fra 1953-1973, 2 VW T3, 1 Citroën 2CV 1989 og en Passat 1993. Dertil et par motorcykler, en Sprite campingvogn fra 1976 samt div. anhængere.

Jeg er formand for VW-Veteranklub Danmark og er medlem af flere klubber og foreninger. Jeg har været suppleant i MhS de sidste tre år og siden april 2015 været medlem af forretningsudvalget  som næstformand i MhS. Jeg har været formand siden 1. april 2016.

 

Allan SnogdahlTungvognshistorisk-Forening

(Ny kandidat)

Jeg hedder Allan Snogdahl, jeg er folkeskolelærer og bor i Lille Skensved ved Køge.

Siden jeg var dreng har jeg været dybt fascineret af militærkøretøjer og deres tilbehør. Min interesse har ført mig vidt omkring og har gjort at jeg nu har både  lastvogne og en jeep. Min jeep er en dansk M151A1 og mine lastbiler er henholdsvis Reo og Scania. Jeg har været medlem af DMKF(Dansk Militærhistorisk Køretøjsforening) i mange år og var sidste år med til at starte THF (Tungvognshistorisk Forening)

Jeg er er historielærer og historienørd og finder vores motorhistorie lang og spændende. Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel for veteranfolket og vil gerne være med til at formidle og værne om vores motorhistorie.

 

Mads Thyregodmadsthyregod

(Ny kandidat)

Mads er 58 år. Jurist af uddannelse og arbejder som selvstændig advokat.

Mads har interesseret sig for veteranbiler i en årrække og har haft flere veteranbiler siden 2004. Han har været medinitiativtager til etablering af foreningen TR-Register Danmark.

Mads har tidligere i perioden 2004 til 2010 siddet i MhS´ bestyrelse, heraf de 4 år som formand

 

 

SENESTE NYHEDER

Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Information om Det Motorhistoriske Årsmøde 2023
Alle klubber optaget i Motorhistorisk Samråd er nu inviteret til årsmøde, generalforsamling, og en spændende generel orientering, om de aktuelle ...
Kandidater til Årsmøde 2023
Kandidater til Årsmøde 2023
Opstillede kandidater til Det Motorhistoriske Årsmøde 2023 der afholdes i Middelfart den 25. november 2023 ...
Det er ikke så tit man møder veterankøretøjer i den daglige trafik. Det hænger sammen med at de kun må bruges lejlighedsvis. Det kan man dog selv nemt ændre på
Veterankørsel – Dit nemme valg
Du kan selv nemt ændre på registreringen til veterankørsel i Motorregisteret (DMR), det kan dog have betydning for lejlighedsvis kørsel, ...
Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...