Er din veteranbil klar til et vintersyn?

Det er typisk et spørgsmål vi får på denne tid af året hvor det er ved at gå op for ejerne at deres bil vist nok er registeret med den automatiske datering 31/12, og så vil det også være der omkring at den bliver indkaldt til syn. Hvad gør man så, lyder ofte spørgsmålet.

Det er sådan at man i 2012 lavede en undtagelse i bekendtgørelsen, for de køretøjer der er registreret til veterankørsel. Undtagelsen betyder at har man en ”vinterdato”, så vil man først få indkaldelsen til en synsdato i april måned.

I ”Bekendtgørelse om godkendelse og syn af køretøjer” eller ”Synsbekendtgørelsen” som den hedder i daglig tale, der står der i §56 stk. 4 om det her specielle forhold for veteranbiler:

 Køretøjer registreret til veterankørsel indkaldes ikke med synsfrist i perioden 1. november til 31. marts.

Du kan også vælge at syne køretøjet før vinteren, op til et halvt år før den rigtige synsdato, der efter kan du gebyrfrit hos SKAT få ændret din faste synsdato, til en anden mere praktisk dato. Du vil så få tilsendt en ny registreringsattest.

Det er endvidere også under visse omstændigheder muligt at udskyde en synsdato. Dette kun efter ansøgning hos Færdselstyrelsen. Der gives kun udsættelse hvis nummerpladerne deponeres hos det relevante forsikringsselskab og der tegnes en stilstandsforsikringen i tilfælde hvor køretøjet er betydeligt trafikskadet, eller under omfattende restaurering.

SENESTE NYHEDER

Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Læs Mere
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...
Læs Mere
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Billeder fortæller ofte en bedre historie i sig selv end lange forklaringer. Vi har derfor her samlet en række billedlige ...
Læs Mere
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Herunder følger historien om et lille stykke lovgivning: En flig af en lovbestemmelse, og en afgiftsreform for mere end 30 ...
Læs Mere
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
På dette link kan du hente en pdf-version af vores høringssvar, hvor vi på 4 tætskrevne sider, både roser, men ...
Læs Mere