Sager om veteranbiler bliver behandlet hurtigere hos Motorstyrelsen

I forbindelse med Folketingets vedtagelse af det der kaldes Bilpakken (lov 1195 af 14. november 2017), vedtog man samtidig med at sagsbehandlingstiden skulle forkortes betragteligt for veterankøretøjer der importeres og afgiftsberegnes i Danmark.

Det er derfor overordentligt glædeligt at vi nu har modtaget en pressemeddelelse fra Motorstyrelsen, der fortæller at Styrelsen nu har nået Folketingets og Skatteministerens målsætning om en sagsbehandlingstid på blot 2 uger.

I pressemeddelelsen beskriver Styrelsen at ventetiden på at få behandlet en sag om veteranbiler er blevet markant lavere, efter at Motorstyrelsen har prioriteret sagerne højere end tidligere.

Endvidere står der i pressemeddelelsen:

Hvis du har importeret en veteranbil til Danmark, skal du ikke længere vente op til syv uger på at få din sag behandlet hos Motorstyrelsen. Sagsbehandlingstiden er bragt ned til omkring to uger hos den nye styrelse, der blandt andet tager sig af sager vedrørende veteranbiler.

Motorstyrelsen er i stand til at afgøre sager hurtigere end tidligere, fordi man i de seneste måneder har opprioriteret området i styrelsen.

Underdirektør i Motorstyrelsen, Jørgen Rasmussen, udtaler i den forbindelse:

– Vi er meget tilfredse med at have nedbragt sagsbehandlingstiden til cirka to uger. Det satser vi meget på at kunne opretholde, så ejerne hurtigere kan komme ud at køre i deres veteranbiler.

Er man interesseret i at læse hele Motorstyrelsens pressemeddelelse, kan man finde den via dette link: https://www.motorst.dk/aktuelt/nyheder/sager-om-veteranbiler-bliver-behandlet-hurtigere-hos-motorstyrelsen/

I Motorhistorisk Samråd har vi stadig et fokus på at registreringsafgifterne på veteranbiler, ikke bare helst skal leveres hurtigt, men også være gennemskuelige før et køb, og være kendetegnet ved ensartede afgørelser.

Billede leveret af Motorstyrelsen, fotograf Lars Horn/Baghuset.

SENESTE NYHEDER

Hvornår må jeg køre veteran?
Hvornår må jeg køre veteran?
Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på hvilke regler der typisk gælder for brugen af veterankøretøjer, og dermed ...
Læs Mere
Import og godkendelse er under forandring
Import og godkendelse er under forandring
I de her dage der arbejdes der i Færdselsstyrelsen og Transportministeriet på en større ændring af reglerne ved import og ...
Læs Mere
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Historiske køretøjer, sådan som de også kan være
Billeder fortæller ofte en bedre historie i sig selv end lange forklaringer. Vi har derfor her samlet en række billedlige ...
Læs Mere
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Hvorfor skulle Originalitetskravet afskaffes?
Herunder følger historien om et lille stykke lovgivning: En flig af en lovbestemmelse, og en afgiftsreform for mere end 30 ...
Læs Mere
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
Vidtrækkende konsekvenser ønskes
På dette link kan du hente en pdf-version af vores høringssvar, hvor vi på 4 tætskrevne sider, både roser, men ...
Læs Mere